Ostrava
Zdroj: Reprofoto/noviny.sk

Strelec zabil v ostravskej nemocnici 6 ľudí. Pred zásahom polície sa strelil do hlavy

OSTRAVA / Fakultnou nemocnicou v Ostrave sa ráno ozvala streľba. Útok si podľa informácií českého ministerstva vnútra vyžiadal šesť obetí. Na mieste zasahujú všetky záchranné zložky. 

O streľbe ako prvý informoval spravodajský web Blesk.cz. Zásah policajtov vo Fakultnej nemocnici v Ostrave potvrdila aj policajná hovorkyňa Pavla Jiroušková. Svedkovia z okolia nemocnice uvádzajú, že počuli streľbu. Nateraz je známych šesť obetí.

Podľa riaditeľa nemocnice sú mŕtvi 4 muži a 2 ženy. Zranení sú jedna žena a jeden muž.

„Päť ľudí zomrelo na mieste. Jeden pri operácii. Z dvoch zranených je jeden vo vážnom stave po operácií a druhý je práve na sále. Všetky obete sú z radov pacientov, zranený bol ale aj zdravotník,“ uviedol pre Blesk.cz riaditeľ nemocnice Jiří Havrlant.

Hovorkyňa nemocnice sa pre Blesk.cz vyjadrila, že útočník v čakárni nepovedal ani slovo a začal hneď strieľať. „Tichý strelec zasiahol 9 ľudí,“ povedala hovorkyňa Fakultnej nemocnice v Ostrave Petra Petlachová.

Viac..  Komisia zavádza plány na získanie európskeho diplomu

Polícii sa podarilo vypátrať auto, z miesta nálezu sa ozvala streľba. Polícia totožnosť muža zisťuje, zastrelil sa pred zásahom polície. 

„Chytili sme páchateľa streľby. 42-ročný muž sa pred zásahom strelil do hlavy, je mŕtvy,“ informovala na twitteri polícia.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

 

 

O dac

Odporúčame pozrieť

Česko predĺži kontroly na hraniciach so SR o ďalších 20 dní

Česko predĺži dočasné náhodné kontroly na hraniciach so Slovenskom o ďalších 20 dní, platiť tak …

Consent choices