Sassoli, Leyen, Michel
David Sassoli, Ursula von der Leyen a Charles Michel. PHOTO: © European Union-EP.

Najvyšší predstavitelia EÚ budú diskutovať o budúcnosti Únie a súčasných geopolitických výzvach

Predsedovia troch hlavných inštitúcií EÚ sa stretnú vo štvrtok vo Francúzsku, aby spoločne diskutovali o budúcnosti EÚ, ako aj súčasných geopolitických výzvach.

Predseda Európskeho parlamentu David Sassoli, predseda Európskej rady Charles Michel a predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyen sa stretnú v dome Jeana Monneta vo francúzskom Bazoches-sur-Guyonne. Toto miesto má symbolický význam pre históriu európskej integrácie.

Hovoriť budú nielen o budúcnosti Európskej únie, vrátane nadchádzajúcej Konferencie o budúcnosti Európy, ale aj geopolitických výzvach, klíme a digitálnej transformácii.

„Ocitli sme sa na novej ceste pre Európu. Vnútorné a vonkajšie výzvy, ktorým čelíme, nám všetkým pripomínajú, že Európska únia je viac než len trhovým a hospodárskym hráčom, ale predstavuje hodnoty, ktoré všetci zdieľame a obhajujeme. Pri našich úvahách netreba zabúdať na to, akými silnými môžeme byť, ak budeme konať spoločne,“ uviedol Sassoli.

Viac..  Európsky parlament prijíma preukaz pre osoby so zdravotným postihnutím pre celú EÚ

Predsedovia troch hlavných inštitúcií EÚ oficiálne ukončia stretnutie spoločným vyhlásením v bruselskom sídle Európskeho parlamentu, v piatok 31. januára o 11:00.

O dac

Odporúčame pozrieť

Benefitom členstva v EÚ sú podľa analytikov najmä jednotný trh a eurofondy

Voľný prístup slovenských firiem na spoločný trh s viac ako 450 miliónmi ľudí, voľný pohyb …

Consent choices