Benova
Europoslankyňa Monika Beňová. PHOTO: © European Union-EP.

Monika Beňová: Musíme podporovať inovatívne riešenia pre malé a stredné podniky

Začiatok tohto týždňového plenárneho zasadnutia Európskeho parlamentu je venovaný aj problematike podpory malých a stredných podnikov a súvisiacej lepšej tvorbe práva.

Regulácia pre malé a stredné podniky musí okrem iného podporovať aj inovatívne riešenia pre tento segment podnikateľov. Európske normy majú za úlohu zvyšovať kvalitu podnikateľského prostredia, zohľadňovať jednotlivé národné špecifiká, či zvyšovať transparentnosť,“ priblížila poslankyňa Európskeho parlamentu Monika Beňová.

Cieľom je tiež zjednodušovanie existujúcich pravidiel, podpora ich účelnosti a súvisiace znižovanie administratívnej záťaže. Pri prijímaní politických a legislatívnych rozhodnutí je z hľadiska ich prínosu, či významu v prípade zaistenia pracovných miest nevyhnutné brať zvýšený ohľad práve na malé a stredné podniky,“ zdôraznila europoslankyňa.

Prekážok brzdiacich ďalší rozvoj podnikateľského prostredia je aj na Slovensku dlhodobo identifikovaných viacero. Špecifickom pre malé a stredné podniky je často napríklad ich technologická nepripravenosť, či nedostatočný prístup k financovaniu. To možno zmeniť aj zlepšovaním spolupráce medzi vedecko-výskumnými inštitúciami a podnikateľskými subjektmi, či intenzívnejším zapojením zástupcov malých a stredných podnikov do prípravy nových podporných mechanizmov v budúcnosti,“ uzavrela Monika Beňová.

Viac..  Výbor ministrov Rady Európy odobril kandidátov na post generálneho tajomníka

O dac

Odporúčame pozrieť

Benova

M. Beňová: Musíme chrániť deti pred sexuálnym zneužívaním na internete

Plénum Európskeho parlamentu bude na úvod tohto týždňového plenárneho zasadnutia hlasovať o návrhu v súvislosti s predĺžením …

Consent choices