Hojsik
Europoslanec Martin Hojsík. PHOTO: © European Union-EP.

Martin Hojsík: Europarlament vyslal jasný signál, že obnova ekonomiky po koronakríze musí byť zelená

Európsky parlament schválil rezolúciu k novému MFF (Viacročný finančný rámec) a plánu obnovy (Resolutions on topical subjects: New MFF, own resources and Recovery plan). Rezolúcia, podporovaná všetkými veľkými frakciami v Európskom parlamente, vyzdvihuje nutnosť zelenej obnovy a vyzýva k prioritnému nasmerovaniu investícií do Európskeho zeleného dohovoru. Poslanec Európskeho parlamentu Martin Hojsík, ktorý sa spolupodieľal na tvorbe rezolúcie, privítal jej širokú podporu a vyzdvihol dôležitosť zelenej obnovy.

„Európsky parlament vyslal jasný signál Európskej komisii, ale aj členským štátom, že obnova ekonomiky, ktorá príde po skončení koronakrízy, musí byť zelená. Ak chceme, aby bola Európa a všetky členské štáty EÚ úspešné, musíme zreformovať európsku ekonomiku a investovať do budúcnosti,“ uviedol poslanec Európskeho parlamentu Martin Hojsík.

„Masívne investície nasmerujeme prioritne do zelenej obnovy a digitalizácie. Len tak zaručíme, že európska ekonomika bude odolnejšia a pripravenejšia na ďalšie krízy. Profitovať však musia najmä bežní ľudia na Slovensku a v ďalších členských krajinách. Obnova teda musí byť zelená, a zároveň sociálne spravodlivá,“ doplnil Hojsík z Progresívneho Slovenska.

Viac..  Grécko chce splatiť krajinám eurozóny tento rok do 5 mld. eur

„Otvorila sa pred nami obrovská príležitosť. Ak sa jej chytíme a využijeme ju, Slovensko a Európa budú mať šancu obstáť v globálnej konkurencii. Preto bude kľúčové, aby nielen európske inštitúcie, ale aj tie národné, urobili všetko preto, aby obmedzené zdroje investovali rozumne a viziónarsky. Krajiny, ktoré tak urobia, budú úspešné. Slovensko musí byť jednou z nich,“ uzavrel progresívny europoslanec.

O dac

Odporúčame pozrieť

nasilie

Europarlament schválil historicky prvé pravidlá EÚ o boji proti násiliu na ženách

Cieľom nových pravidiel je predchádzať rodovo motivovanému násiliu a chrániť jeho obete, najmä ženy a …

Consent choices