PHOTO: FB Zuzana Čaputová

Prezidentka Zuzana Čaputová dnes navštívila Slovenskú národnú galériu, aby tak podporila umelcov aj počas tejto pandémie

Prezidentka Zuzana Čaputová dnes pri symbolickej návšteve navštívila Slovenskú národnú galériu, aby upozornila, že pandémia zasiahla aj do oblasti kultúry a je dôležité podporiť umelcov, aj v týchto ťažkých časoch.

„Pomôžme tým, na ktorých nám záleží. Venujme pozornosť kultúre, venujme ju aj sebe, pretože to je investícia do nášho vzdelania a povznesenia ducha. Ja som dnes spojila dve príjemné veci do jednej.“ uviedla prezidentka.

„Ďakujem pánovi Martinovi Hubovi, že ma sprevádzal históriou divadla a scénografie, na ktorú môžeme byť právom hrdí.“ poďakovala Zuzana Čaputová.

Prezidentka ďalej skonštatovala že by štát mal pomôcť  počas pandémie aj v oblasti kultúry. „Verím, že umenie a kultúra sa v našich životoch a v našej spoločnosti ani v čase ekonomickej krízy neocitne na druhej koľaji.“ 

Zuzana Čaputová navštívila SNG práve pri výstave k 100. výročiu narodenia profesora Ladislava Vychodila, ktorý bol významný slovenský scénograf.

Viac..  Ivan Štefanec: V Bratislave dnes zaznelo tisíc mien obetí komunizmu

Riaditeľka SNG Alexandra Kusá uviedla že Galéria sa snažila byť dispozícii návštevníkom aj počas jej zatvorenia a to prostredníctvom rôznych online aktivít.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Čaputová v Európskom parlamente vyzvala Slovákov na účasť v eurovoľbách

Slováci by mali využiť svoje právo a možnosť, a začiatkom júna ísť hlasovať vo voľbách …

Consent choices