Notre Dame
Ilustračné PHOTO: © European Union- EP.

Na katedrále Notre Dame v Paríži sa obnovili renovačné práce

FRANCÚZSKO/ V Paríži sa obnovili práce na Notre Dame, ktorá ešte minulý rok 15. apríla z veľkej časti zhorela. Opravy na katedrále sa prerušili kvôli pandémii koronavírusu. Začiatkom týždňa sa práce po týždňoch obnovili.

Počas požiaru sa lešenie roztavilo a spojilo dokopy, pričom má hmotnosť okolo 200 ton.Táto fáza rekonštrukcie je veľmi nebezpečná. Dva tímy po piatich pracovníkoch vstupujú dnu na lanách a pomocou píl postupne rozoberajú viac ako 40 tisíc tyčí.

Francúzsky prezident Emmanuel Macron očakáva, že práce budú trvať päť rokov, avšak viacerí to považujú za nereálne.

Minulý rok v apríli zhorela jedna z veží aj strecha katedrály, štruktúru sa však podarilo zachrániť. Hasičom trvalo hodiny, kým veľký požiar uhasili.

Viac..  DiscoverEU: Mladí Európania sa môžu opäť hlásiť o preukazy na cestovanie zadarmo

 

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Poľnohospodári vo viacerých krajinách EÚ protestujú proti opatreniam

Poľnohospodári vo Francúzsku, Poľsku, Rumunsku i viacerých ďalších európskych krajinách v posledných dňoch blokujú cestné …

Consent choices