Simecka
Europoslanec Michal Šimečka. PHOTO: © European Union-EP.

Michal Šimečka: Nominácia Krištúfkovej je neprijateľná

Predsedníčka Progresívneho Slovenska (PS) Irena Bihariová žiada vládu, aby odmietla nomináciu Petry Krištúfkovej (Sme rodina) na splnomocnenkyňu vlády pre podporu rodiny a sociálnu pomoc.

„V čase po korona-kríze, keď mnohé slovenské rodiny strácajú živobytie, si Slovensko nemôže dovoliť zveriť túto agendu niekomu, pri kom vyvstáva pochybnosť o jej odbornej pripravenosti,“ vysvetľuje Bihariová.

Pozíciu splnomocnenkyne vlády pre podporu rodiny a sociálnu pomoc považuje PS za obzvlášť dôležitú. „V tejto oblasti potrebujeme skutočnú odborníčku. Z minulosti a životopisu P. Krištúfkovej je zjavné, že na ňu nemá potrebné vzdelanie ani prax,“ hovorí europoslanec a podpredseda PS Michal Šimečka.

Šimečka upozorňuje, že vláda má historickú príležitosť posunúť Slovensko dopredu vďaka Fondu obnovy, ktorý pripravuje Európska komisia (EK). „V rámci fondu môže Slovensko čerpať až 8 miliárd eur na životne dôležité reformy. V celej štátnej správe sú preto potrební špičkoví ľudia, ktorých máme na Slovensku dostatok,“ myslí si Šimečka.

Viac..  Ivan Štefanec: Financie pre poľnohospodárstvo musia končiť na účtoch poľnohospodárov

„Je pochopiteľné, že tieto zdroje pre nás nebudú k dispozícii automaticky. O našej pripravenosti využiť ich efektívne budeme musieť EK presvedčiť a takéto kroky vlády vysielajú zlý signál. Nemôžeme si to dovoliť,“ varuje europoslanec.

O nominácii bude vláda SR rozhodovať na rokovaní v stredu 17.6.

O dac

Odporúčame pozrieť

EK schválila Slovensku 20 miliónov eur na podporu podnikov v súvislosti s vojnou na Ukrajine

Európska komisia schválila slovenskú schému vo výške 20 miliónov eur na podporu podnikov pôsobiacich v prvovýrobe …

Consent choices