kollar kristufkova
koláž Boris Kollár a Petra Krištúfková zdroj: NR SR, Instagram: petra_kristufkova

Vladimír Bilčík: Výhovorky plagiátora Borisa Kollára sú obyčajné nezmysly

„Dnes vyšlo najavo, že plagiátorom má byť aj súčasný predseda parlamentu“, informovala o tom mimoparlamentná strana Spolu. Boris Kollár v roku 2015 napísal diplomovú prácu na tému „Zmena klímy a bioklimatický potenciál cestovného ruchu v oblasti Kysúc“ na SEVS v Skalici.

„Dostávame sa opäť k tomu, čo sme tu mali pred voľbami, že predseda parlamentu je plagiátor. Táto práca iba ukazuje, v akom stave je naše školstvo. Keď sa mal odvolávať predseda parlamentu Andrej Danko, Sme rodina odkázala Andrejovi Dankovi, aby sa postavil pravde, aj keď je to nepríjemné,“ uviedol predseda strany Spolu.

Uverejnil používateľ SPOLU – občianska demokracia Utorok 23. júna 2020

Boris Kollár odmietol akékoľvek obvinenia a neplánuje vyviesť politickú zodpovednosť. „Zo strany Spolu som bol obvinený, že moja diplomovka je plagiát a som rovnaký ako Danko, čo absolútne odmietam. Pri teste originality vyskočila zhoda mojej diplomovej práce 24,45 percenta s inými prácami. Do 30 percent je to bežná prax, ktorá sa uznáva,“ uviedol Kollár. Predseda parlamentu ďalej nazval členov strany Spolu za skrachovaných politikov. „Skrachovaní politici zo strany SPOLU“.

Zijeme na Slovensku a na Slovensku oficialne platny skolsky system kontroly originality jednoznacne konstatuje ze zhoda…

Uverejnil používateľ Boris Kollar Utorok 23. júna 2020

Reakcie europoslancov

„Ľudia, ktorí kradnú a podvádzajú, nemajú zastávať vysoké štátne funkcie,“ napísal Vladimír Bilčík /SPOLU, EPP/

VÝHOVORKY PLAGIÁTORA BORISA KOLLÁRA SÚ OBYČAJNÉ NEZMYSLY?

Pracoval som ako vysokoškolský učiteľ zhruba 15 rokov a musím…

Uverejnil používateľ Vladimír Bilčík Utorok 23. júna 2020

„V civilizovanej krajine s vyspelou politickou kultúrou by z tohto odhalenia plynul jediný možný dôsledok: okamžité odstúpenie,“ uviedol Michal Šimečka /PS, RE/.

Máme druhého predsedu parlamentu, ktorý je usvedčeným plagiátorom. V prípade Borisa Kollára – a Stredeurópskej vysokej…

Uverejnil používateľ Michal Šimečka • Progresívne Slovensko Utorok 23. júna 2020

Samozrejme, že ide o plagiát! Bolo by namieste spýtať sa aj školiteľa doc. Minďáša, prečo to pri kontrole a oponentúre práce neodhalil. Detto v prípade pani Krištúfkovej,“ napísal na Facebook Michal Wiezik /SPOLU, EPP/.

Sledujem tlačovku s Borisom Kollárom o jeho záverečnej práci. A nestíham sa diviť, aké vykrúcačky pán predseda…

Uverejnil používateľ Michal Wiezik – SPOLU za zelenú Európu Utorok 23. júna 2020

Bakalárka Krištúfkovej

Miroslav Beblavý na svojom Facebooku uverejnil video, v ktorom ukazuje, že poslankyňa /Sme rodina/ Petra Krištúfková skopírovala veľkú časť svojej bakalárky.

Viac..  Šefčovič poprial Pellegrinimu úspešný výkon mandátu v časoch mimoriadnych výziev

„Skutočný obsah práce začína na strane desať a úplne symbolicky začína plagiátom“, povedal bývalý predseda strany Spolu. Beblavý ďalej poukazuje, že viac strán jej bakalárskej práce celkovo skopírovala z verejných zdrojov, ale niektoré aj preložila z češtiny. „Potom prichádza niečo, čo pani poslankyňa alebo ten, kto jej prácu písal, museli zjavne považovať za veľmi veľký prínos, pretože preložili text z češtiny, ktorý tiež od slova do slova ukradli, ale aspoň ho preložili,“ informoval ďalej Beblavý. Ďalšou zaujímavosťou je, že sa v texte nachádzajú aj gramatické chyby, „ešte aj chyby prekopírovala“,dodal Beblavý. Jednou z gramatických chýb je napríklad anglické slovo life, kde v slovnom spojení „how is life“ podľa Beblavého napísala uvedené slovo nesprávne „live“.

Beblavý ďalej ukazuje text bakalárky,pričom dodal: „Kopíruje úplne na brutál celý obrovský blok textu.“

My sme o stanovisko poslankyne Krištúfkovej požiadali. Hneď, ako nám ho pošle, článok budeme aktualizovať.

Poslankyňa Petra Krištúfková sa v nedeľu vzdala postu splnomocnenkyne vlády. Stalo sa to po tom, ako boli medializované fotky, na ktorých strávila v minulosti čas na Kočnerovej jachte. „Čo sa týka môjho vzťahu s bývalou manželkou pána Kočnera, bola som s ňou kamarátka od mladosti,“ povedala Krištúfková na tlačovej besede. Podľa jej slov to bola práve Kočnerova manželka, kto ju na spomínanú jachtu pozval. „Áno, zastavil sa tam aj jej exmanžel, ale za to ja už naozaj nemôžem,“ povedala.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

prorektor

Prorektor UK Radomír Masaryk: Plagiát je plagiát, či je to seminárna práca, rigorózna, alebo diplomová

Majú školy rovnaké kritériá posudzovania záverečných prác študentov? Je naozaj možné, že si školiteľ nevšimne …

Consent choices