Hojsik
Europoslanec Martin Hojsík. PHOTO: © European Union-EP.

Martin Hojsík: Budaj nesmie ustúpiť Mičovskému a Kollárovi pri ochrane Muránskej planiny

Vyhlásenie ministra poľnohospodárstva Jána Mičovského, podľa ktorých bezzásahová zóna Národného parku Muránska planina môže byť menej ako 50 percent, je neakceptovateľným ústupkom Borisovi Kollárovi, a podľa podpredsedu Progresívneho Slovensko a poslanca Európskeho parlamentu Martina Hojsíka aj porušením programového vyhlásenia vlády.

„Som veľmi sklamaný z dnešného vyhlásenia ministra poľnohospodárstva pána Mičovského o tom, že množstvo bezzásahových území na Muránskej planine môže byť kompromisom medzi 18 a 50 percentami. Zákon požaduje 50 percent, medzinárodné normy požadujú 50 percent, programové vyhlásenie vlády sa zaväzuje k 50 percentám,“ uviedol podpredseda Progresívneho Slovenska Martin Hojsík.

Podľa Martina Hojsíka vláda musí dodržať svoje programové vyhlásenie vlády a nesmie ustúpiť tlaku predsedu parlamentu Borisa Kollára. Na ťahu je minister životného prostredia Ján Budaj.

Viac..  EK schválila Slovensku 20 miliónov eur na podporu podnikov v súvislosti s vojnou na Ukrajine

„100 dní po tom, ako nastúpila táto vláda, už vidíme podkopávanie ochrany životného prostredia. Dúfam, že minister Budaj bude trvať jednoznačne na tom, aby bol dodržaný zákon a programové vyhlásenie vlády,“ uzavrel europoslanec Hojsík.

O dac

Odporúčame pozrieť

nasilie

Europarlament schválil historicky prvé pravidlá EÚ o boji proti násiliu na ženách

Cieľom nových pravidiel je predchádzať rodovo motivovanému násiliu a chrániť jeho obete, najmä ženy a …

Consent choices