matovic
Premiér Igor Matovič. Foto: ÚV SR.

Matovič varuje pred cestovaním. Ľudí vyzýva, aby zvážili dovolenku v zahraničí

BRATISLAVA / Situáciu s nákazou má Úrad zdravotníctva pod kontrolou – pri nových prípadoch vieme, kto je zdrojom nákazy a nemáme tu komunitné šírenie.

Igor Matovič to povedal v piatok v relácii Braňo Závodský Naživo v rádiu Express. Premiér za hlavný problém považuje to, že nemáme prehľad o ľuďoch vracajúcich sa z rizikových krajín a to neodhalia ani prípadné kontroly na hranici. Kľúčová je podľa neho zodpovednosť ľudí. V súvislosti s dovolenkami v zahraničí je Matovič stále opatrný, a to aj v prípade takzvaných zelených krajín.

„Možno niekto si bude plánovať dovolenku, no možno bude opäť zákaz do tej krajiny cestovať. Alebo keď sa bude vracať z tej krajiny späť, tak pôjde do tej povinnej karantény. Je to jak v koši voda – dnes to tam je, zajtra už nemusí byť. Dnes je niečo bezpečné, zajtra bude nebezpečné,“ skonštatoval Matovič.

Predseda vlády niekoľkokrát upozornil pred narastajúcim počtom nových prípadov po celom svete. Ľudí varoval pred cestovaním. „Celý svet dramaticky naberá počet prípadov. Európa si ako tak žije ešte v pohode, ale bohužiaľ, tie otvorené hranice spôsobili, že ten počet prípadov stúpa. Vytvárajú sa ohniská a ja sa obávam, že bude otázka pár týždňov, keď sa budú znova zatvárať hranice aj v rámci Európy,“ vyjadril sa predseda vlády.

Viac..  Vladimír Bilčík: Prechovávam úctu k právu na život, a rovnako k právu žien na slobodné rozhodnutie o svojom tele

Práve Chorvátsko patrí podľa Ministerstva zahraničných vecí ku krajinám, do ktorých máme povolené cestovať. Počet prípadov v krajine však rapídne narastá. „Chorvátsko vyzeralo byť bezpečnou krajinou, dnes sa im tam dramaticky vracia druhá vlna a zrazu z lokality, ktorá vyzerala byť bezpečná, sa pre nás stala nebezpečná krajina,“ zhodnotil Matovič.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Eugen Jurzyca o bilancovaní mandátu: Covid pasy – prečo to bol “Meisterstück” EÚ

Zavedenie COVID certifikátov uľahčilo pohyb po EÚ. Často sú podobné projekty spojené so vznikom novej, …

Consent choices