zdravie, koronavirus
Ilustračné PHOTO: © European Union.

V Indii enormnou rýchlosťou stúpa počet nakazených. Odborníci varujú pred nekontrolovateľným šírením koronavírusu na vidieku

India/ Za posledných 24 hodín pribudlo v Indii viac ako 37 tisíc prípadov nákazy koronavírusom. Spolu sa nakazilo už vyše 1,16 milióna ľudí. Krajina zaznamenala v utorok aj 587 úmrtí, spolu chorobe v krajine podľahlo 28 084 pacientov. Vyliečených je už však 724-tisíc ľudí.

Zdravotníci požadujú viac testovaní

Zdravotníci žiadajú štátne orgány, aby sa zvýšilo množstvo testovania. Momentálne sa v Indii testuje podľa agentúry AP 10 tisíc testov na milión občanov. Keď sa vírus rozšíri na vidieku, podľa expertov krajinu čaká prudký nárast nakazených, kvôli horšej zdravotnej starostlivosti.

Nárast prípadov na Slovensku

Za včerajší deň(pondelok) na Slovensku pribudlo 41 nových prípadov, pričom sa vykonalo 3 333 testov. Podľa Ministerstva zdravotníctva SR nové prípady pochádzajú z týchto okresov: Prievidza (11), Bratislava (10), Nitra (7), Levice (4), Žilina (2), Malacky (2), Nové Mesto nad Váhom (1), Poprad (1), Myjava (1), Dolný Kubín (1) a Poltár (1)

Viac..  EÚ, WHO a UNICEF si pripomenuli 50. výročie rozšíreného programu očkovania

Z nakazených je 14 žien a 7 mužov, dodáva rezort. Hospitalizovaných je aktuálne 9 ľudí, pričom 2 sú na JIS. Počet obetí za posledné 2 mesiace sa nezmenil, zostáva na čísle 28.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Eugen Jurzyca o bilancovaní mandátu: Covid pasy – prečo to bol “Meisterstück” EÚ

Zavedenie COVID certifikátov uľahčilo pohyb po EÚ. Často sú podobné projekty spojené so vznikom novej, …

Consent choices