koláž EN zdroj: © European Union.

Hlavy štátov vyjadrujú solidaritu a podporu Libanonu. Medzi nimi aj Macron, Putin či Johnson

Libanon/ V hlavnom meste Libanonu v utorok došlo k masívnemu výbuchu. Výbuch spôsobil obrovské škody. Je veľa zranených, ale aj mŕtvych. Viac o tejto správe nájdete TU.

Viaceré hlavy štátov vyjadrujú solidaritu a podporu Libanonu. Prečítajte si niekoľko vyjadrení.

Francúzsky prezident, Emmanuel Macron: „Vyjadrujem bratskú solidaritu s Libanonom po výbuchu, ktorý si dnes večer v Bejrúte vyžiadal toľko obetí a škôd. Francúzsko stojí pri Libanone. Stále. Francúzska pomoc a zdroje sú na ceste,“ napísal na svoj Twitter.

Predseda vlády Spojeného kráľovstva, Boris Johnson: „Fotografie a videá z Bejrútu sú šokujúce. Všetky moje myšlienky a modlitby sú s tými, ktorých postihla táto hrozná udalosť. Spojené kráľovstvo je pripravené poskytnúť podporu akýmkoľvek spôsobom, vrátane britským štátnym príslušníkom,“ napísal na svoj Twitter.

Eurokomisár pre krízové riadenie Janez Lenarčič napísal na svôj Twitter: “ Sústrasť rodinám obetí výbuchu v Bejrúte. EÚ stojí na strane ľudí v Bejrúte. Naše Koordinačné centrum pre reakcie na núdzové situácie s vlajkou Európskej únie je v kontakte s orgánmi civilnej ochrany v Libanone.“ Tento Tweet prezdielala aj Ursula von der Leyenová.

Viac..  Predsedníčka EK zaželala Pellegrinimu úspech pri plnení nových povinností

Justin Trudeau, kanadský predseda vlády napísal na svoj účet na Twitteri nasledovné: „Z Bejrútu prichádzajú tragické správy. Kanaďania myslia na každého, kto bol zranený, a na všetkých tých, ktorí sa snažia nájsť priateľa alebo člena rodiny, či stratili milovaného. Sme s vami v našich myšlienkach a sme pripravení pomôcť akýmkoľvek spôsobom.“

Prezident Ruskej federácie, Vladimir Putin v telegrame, ktorý poslal prezidentovi Libanonskej republiky Michel Aounovi píše: „Rusko zdieľa zármutok libanonského národa. Prosím odovzdať slová súcitu a podpory rodinám a blízkym obetí a tiež želanie rýchleho uzdravenia všetkých zranených.“

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Pellegrini

Predsedníčka EK zaželala Pellegrinimu úspech pri plnení nových povinností

Predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová zaželal v nedeľu Petrovi Pellegrinimu po víťazstve …

Consent choices