zdravie, koronavirus
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Máme ďalšie úmrtie v súvislosti s COVID-19. Počet nakazených je vysoký

BRATISLAVA / Za uplynulých 24 hodín v našej krajine pribudlo 63 infikovaných, dokopy tak na Slovensku potvrdili 2 480 prípadov koronavírusu SARS-CoV-2. S nákazou zomrelo doposiaľ 30 pacientov. Ako informuje Národné centrum zdravotníckych informácií, počet hospitalizovaných pacientov je 29. Počet vyliečených je aktuálne 1824 .

Slovensko má 30. úmrtie v súvislosti s COVID-19

Na Slovensku pribudlo ďalšie úmrtie v súvislosti s ochorením COVID-19. Zosnulý je 71-ročný muž, ktorý bol hospitalizovaný na Infekčnom oddelení vo Fakultnej nemocnici v Trenčíne.

„Pitva zosnulého ukázala, že príčinou úmrtia bola rozvinutá pľúcna forma COVID-19 a následné, žiaľ, zlyhanie dýchania,“ informovala hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Eliášová. Pacient bol na COVID-19 pozitívne testovaný formou RT-PCR metódy.

Na Slovensku pribudlo 63 nových prípadov koronavírusu

V stredu pribudlo 63 infikovaných koronavírusom. Ide o najvyšší počet nových prípadov od 22. apríla, kedy pribudlo 81 nakazených. Od prepuknutia ochorenia COVID-19 sa tak na Slovensku nakazilo už 2 480 osôb. V stredu urobili laboratóriá 2 667 testov, spolu otestovali už vyše 272-tisíc vzoriek.

Ako uviedlo Ministerstvo zdravotníctva SR na svojej stránke, pozitívne testovaných bolo 32 žien a 31 mužov vo veku od 15 do 81 rokov. Len v Trenčianskom kraji pribudlo 39 prípadov. V okrese Trenčín zaznamenali 15 prípadov, v okrese Bánovce nad Bebravou 14. Desiatich nových infikovaných má okres Bratislava, šiestich Prievidza, štyroch Vranov nad Topľou, troch Košice. Zhodne po dva prípady potvrdili v okresoch Poprad a Ilava. Jeden prípad zaznamenali v okresoch Prešov, Čadca, Malacky, Stará Ľubovňa, Rožňava, Nové Mesto nad Váhom a Považská Bystrica.

Viac..  Eugen Jurzyca o bilancovaní mandátu: Covid pasy - prečo to bol “Meisterstück” EÚ

Počet hospitalizovaných je v porovnaní so stredajšími štatistikami bez zmeny. V nemocniciach je s ochorením COVID-19 alebo s podozrením naň 29 ľudí, z nich potvrdené ochorenie má 11 pacientov. Na JIS je jeden pacient, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje jeden človek.

Nepribudlo žiadne úmrtie, vyliečilo sa 47 ďalších pacientov. Koronavírus zatiaľ na Slovensku prekonalo 1 824 ľudí.

Na Slovensku je podľa korona.gov.sk 627 aktívnych prípadov. Sedemdňový kĺzavý medián je na hodnote 27.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Eugen Jurzyca o bilancovaní mandátu: Covid pasy – prečo to bol “Meisterstück” EÚ

Zavedenie COVID certifikátov uľahčilo pohyb po EÚ. Často sú podobné projekty spojené so vznikom novej, …

Consent choices