koronavirus cover

KORONAVÍRUS: Pribudli desiatky nakazených. Slovensko má ďalšiu obeť koronavírusu (GRAF)

SLOVENSKO/ Za uplynulý deň (štvrtok) Slovensko zaznamenalo 43 nových prípadov na ochorenie Covid-19. V štvrtok sa otestovalo 2 473 ľudí, pričom spolu sa už vykonalo vyše 274-tisíc testovaní.

Celkový počet nakazených je momentálne od začiatku nákazy na čísle2 2 523 . Pribudli aj vyliečení, a to až 22 nových vyliečených prípadov. Počet vyliečených je teda na čísle 1 846. Za posledný deň vidujeme ďaľšie úmrtie. „Vo Fakultnej nemocnici v Prešove zomrela 78-ročná pacientka s pľúcnou formou ochorenia COVID-19,“ informuje o tom ministerstrvo zdravotníctva.

„Pozitívny test na ochorenie COVID-19 malo 16 žien a 27 mužov vo veku od 5 do 80 rokov,“ dodáva rezort zdravotníctva.

Pozitívne prípady pochádzajú z okresov: Bratislava(12),Prievidza(8), Košice(3), Nové Mesto nad Váhom(3), Nové Zámky(3),Senec(2), Dunajská Streda(2),Bardejov(1), Galanta(1), Malacky(1), Partizánske(1), Púchov(1), Revúca(1), Šaľa(1), Trnava(1), Vranov nad Topľou(1) a Žilina(1).

Viac..  Komisia stanovuje zásady obmedzujúce používanie najškodlivejších chemikálií

Pribudli aj vyliečení a to až 22. Počet vyliečených je teda 1846. Počet hospitalizovaných sa zvýšil o 12, spolu je teda v súvislosti s koronavírusom hospitalizovaných 41 osôb. „Z toho potvrdené ochorenie má 19 pacientov, na jednotke intenzívnej starostlivosti sú dvaja pacienti, na umelej pľúcnej ventilácii piati,“ informuje rezort zdravotníctva.

Sedemdňový kĺzavý medián sa zvýšil na hodnotu 43.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Eugen Jurzyca o bilancovaní mandátu: Covid pasy – prečo to bol “Meisterstück” EÚ

Zavedenie COVID certifikátov uľahčilo pohyb po EÚ. Často sú podobné projekty spojené so vznikom novej, …

Consent choices