koronavirus
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Česko hlási najväčší nárast nakazených od 3. apríla. Za posledný deň ich pribudlo až 323.

Česko/ U našich susedov pribudlo za posledný deň ďalší rekordný počet nakazených, a to až 323 potvrdených prípadov. Toto číslo je v Českej republike najväčšie od 3. apríla.

Od začiatku pandémie v Českej republike koronavírus potvrdili u 18 060 pacientov. Z ochorenia sa pritom v krajine vyliečilo 12 749, ale 389 osôb aj umrelo. Aktuálne sa lieči 4 922 ľudí, pričom hospitalizovaných je 116.

Najhoršia situácia je v Moravsko-sliezskom kraji, kde je potvrdených 2 122 prípadov.

V piatok Slovinsko zaradilo Českú republiku na zoznam „žltých“ krajín, čo znamená, že Česi, ktorí sa v Slovinsku zdržia dlhšie ako 12 hodín, musia ísť do povinnej 14-dňovej karantény.

Čechov, ktorí sa v krajine zdržia viac ako 12 hodín, čaká povinná 14-dňová karanténa.

Dovolenkári, ktorí sa chystajú do krajiny tesne pred plánovaným odchodom, tak musia predložiť negatívny test na Covid-19. „Česi, ktorí si rezervovali ubytovanie do 6. augusta, nemusia ísť do karantény, keď predložia negatívny test,“ uvádza Ministerstvo zahraničných vecí Českej republiky na Facebooku.

‼️POZOR‼️ ???? Slovinsko v noci zařadilo ČR opět na tzv. žlutý seznam. Povinná je 14denní karanténa, tranzit je možný do…

Uverejnil používateľ Ministerstvo zahraničních věcí České republiky Štvrtok 6. augusta 2020

 

Viac..  Eugen Jurzyca o bilancovaní mandátu: Covid pasy - prečo to bol “Meisterstück” EÚ

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Eugen Jurzyca o bilancovaní mandátu: Covid pasy – prečo to bol “Meisterstück” EÚ

Zavedenie COVID certifikátov uľahčilo pohyb po EÚ. Často sú podobné projekty spojené so vznikom novej, …

Consent choices