Sefcovic
Podredseda EK Maroš Šefčovič. PHOTO: © European Union.

Maroš Šefčovič dostal štátne vyznamenanie od ukrajinského prezidenta

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj pri príležitosti štátneho sviatku nezávislosti Ukrajiny vyznamenal podpredsedu Európskej komisie Maroša Šefčoviča – ako aj českého poslanca Karla Schwarzenberga – jedným z najvyšších štátnych vyznamenaní, a to Rádom kniežaťa Jaroslava Múdreho 2. triedy.

„Rozhodnutie ukrajinského prezidenta udeliť mi toto štátne vyznamenanie prijímam s vďakou a rešpektom. Som hrdý na to, že Energetická únia – jeden z kľúčových projektov únie, ktorý som mal česť viesť počas uplynulých piatich rokov – významne prispela k zvýšeniu energetickej bezpečnosti Ukrajiny, k modernizácii jej energetického sektora a k ďalšiemu vzájomnému zblíženiu. Práve o tom je EÚ – o solidarite, ktorá prináša konkrétne, hmatateľné výsledky priamo v teréne, a ktorá nás robí odolnejšími. Európska komisia bude naďalej prehlbovať strategické partnerstvo medzi EÚ a Ukrajinou, ktoré presahuje oblasť energetiky. Ukrajina je nielen náš najbližší sused, ale aj náš kľúčový partner,“ uviedol podredseda EK Maroš Šefčovič.

Viac..  Europoslanci schválili podporu obchodu pre Ukrajinu aj ochranu poľnohospodárom EÚ

O dac

Odporúčame pozrieť

Komisia poskytla Ukrajine 1,5 miliardy eur na preklenovacie financovanie

Komisia vyplatila Ukrajine druhú splátku mimoriadneho preklenovacieho financovania v rámci nástroja pre Ukrajinu vo výške …

Consent choices