koronavirus
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Slovensko hlási ďalších nakazených koronavírusom. Stúpol aj počet hospitalizovaných

BRATISLAVA / Za uplynulých 24 hodín v našej krajine pribudlo 28 nových prípadov, dokopy tak na Slovensku potvrdili 3 452 prípadov koronavírusu SARS-CoV-2. S nákazou zomrelo doposiaľ 33 pacientov. Ako informuje Národné centrum zdravotníckych informácií, počet hospitalizovaných pacientov je 65. Počet aktívnych prípadov na Slovensku je aktuálne 1252.

V pondelok pribudlo na Slovensku 28 prípadov koronavírusu

V pondelok pribudlo 28 prípadov nákazy koronavírusom, urobilo sa 2103 testov. Pozitívne testovaní boli vyšetrení v okresoch: v okresoch Bratislava (4), Michalovce (3), Košice (3), Žilina (3), Sabinov (2), Trenčín (2), Prievidza (1), Prešov (1), Pezinok (1), Topoľčany (1), Humenné (1), Nové Mesto nad Váhom (1), Dolný Kubín (1), Námestovo (1), Malacky (1), Snina (1) a Galanta (1). Je medzi nimi 13 žien a 15 mužov, sú vo veku od niekoľkých mesiacov do 86 rokov.

Vyliečilo sa 14 ďalších ľudí, spolu tak nový koronavírus na Slovensku prekonalo 2167 ľudí. Aktuálne je v zdravotníckych zariadeniach s ochorením COVID-19 alebo s podozrením naň 65 ľudí, z nich potvrdené ochorenie má 41 pacientov. Na JIS je sedem ľudí, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebujú traja pacienti.

Viac..  Ženy musia mať plnú kontrolu nad svojimi sexuálnymi a reprodukčnými právami

Celkový počet pozitívne testovaných ľudí v našej krajine doteraz je 3452, počet ukončených laboratórnych testov doteraz dosiahol počet 315 854.

Počet úmrtí pacientov s potvrdeným ochorením zostáva po pondelku na 33. Národné centrum zdravotníckych informácií o tom informovalo na webe covid-19.nczisk.sk.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

EK schválila Slovensku 20 miliónov eur na podporu podnikov v súvislosti s vojnou na Ukrajine

Európska komisia schválila slovenskú schému vo výške 20 miliónov eur na podporu podnikov pôsobiacich v prvovýrobe …

Consent choices