koronavirus
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Maďarsko zatvára hranice pre cudzincov

Policajti budú na celom Slovensku kontrolovať dodržiavanie opatrení Úradu verejného zdravotníctva. Teda, či si v súvislosti so šírením koronavírusu budú všetci prekrývať nos i ústa rúškom, alebo inou náhradou.

Maďarsko od 1. septembra uzavrie hranice pre cudzincov, aby zabránilo šíreniu koronavírusu. Maďari vracajúci sa zo zahraničia budú musieť ísť do karantény, opustiť ju budú môcť len po dvoch negatívnych testoch, píše Reuters.

„Čísla nakazených v Maďarsku za posledné dni rapídne narástli. Väčšina z nich pochádza zo zahraničia,“ povedal poslanec maďarského parlamentu Gergely Gulyás.

V piatok Maďarsko zaznamenalo 132 nových prípadov, čo je najvyššie číslo od vrcholu pandémie. Maďarsko má 5 511 nakazených a 614 ľudí kornavírusu podľahlo.

„Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí zatiaľ nič oficiálne od maďarskej strany neeviduje. Ak by malo dôjsť k nejakému obmedzeniu hraničného režimu, tak to bude pravdepodobne to najcitlivejšie, čo si dokážeme predstaviť,“ uviedol pre štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí Martin Klus.

Viac..  EK schválila Slovensku 20 miliónov eur na podporu podnikov v súvislosti s vojnou na Ukrajine

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

 

O dac

Odporúčame pozrieť

EK schválila Slovensku 20 miliónov eur na podporu podnikov v súvislosti s vojnou na Ukrajine

Európska komisia schválila slovenskú schému vo výške 20 miliónov eur na podporu podnikov pôsobiacich v prvovýrobe …

Consent choices