mimoriadna2

Krízový štáb prijal nové prísnejšie opatrenia! Stopku dostali hromadné podujatia

O výsledkoch rokovania na tlačovej konferencii informujúpremiér Igor Matovič a hlavný hygienik Ján Mikas. „Zakážeme hromadné podujatie s výnimkou sobášu, pohrebu či krstu – ak účastníci budú mať negatívny PCR test, tak sa môžu konať,“povedal Mikas.

AKTUALIZOVANÉ- 19:07

Prevádzky verejného stravovania budú otvorené od 6. do 22. hodiny, rozvoz stravy bude možný nonstop a predaj stravy cez okienko takisto nonstop, informoval Matovič

Nové opatrenia majú platiť od 1. októbra až do odvolania, respektívne podľa Matoviča dovtedy, kým sa krivka nových prípadov nezastaví.

Matovič informoval, že prevádzky verejného stravovania budú otvorené od 6. do 22. hodiny, rozvoz stravy bude možný nonstop a predaj stravy cez okienko takisto nonstop. Nové opatrenia majú platiť od 1. októbra až do odvolania, resp. podľa Matoviča dovtedy, kým sa krivka nových prípadov nezastaví.

Matovič dodal, že v stredu má vláda rozhodnúť o vyhlásení núdzového stavu.

Zoznam rizikových krajín sa rozrastať nebude.

Viac..  E. Brogiová: Zákon o slobode médií je súčasťou úsilia EÚ o posilnenie demokracie

„Predĺži sa povinné nosenie rúšok v školách, najmä pre druhý stupeň a dôrazne odporúčané bude nosiť rúška v interiéri pri športových aktivitách. V exteriéri v prípade, že sa nachádzame od cudzích osôb menej ako dva metre,“ uviedol Matovič.

Stopku dostali aj sväté omše.. „Na všetkých rovnaký meter,“ povedal Matovič.

„Rodinné oslavy nevieme zakázať, ale keďže je situácia naozaj vážna, odporúčame, aby sa neorganizovali,“ uviedol Mikas.

Čo sa týka obchodov, bude platiť pravidlo, 10 metrov štvorcových na zákazníka.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Komentár Marca Németha: Rútime sa do záhuby, politici idú cez mŕtvoly, ale aspoň školy sú otvorené

Na Slovensku zažívame déja vu spred roka. Situácia v našej krajine je najhoršia na svete, …

Consent choices