zdroj: screenshot/FB Robert Fico

Podľa Fica súčasná vláda nemá žiaden plán obnovy. Bývalý premiér je presvedčený, že Matovičova vláda len hovorí o niečom, čo nevie spracovať

Podľa slov predsedu strany Smer-SD Roberta Fica, minister Heger zavádza, a to nie len slovenskú verejnosť, ale aj prezidentku SR.

„Vláda nemá nič, nemajú žiadny plán obnovy,“ povedal na tlačovej konferencii Fico, ktorý reagoval na Hegerovo predstavenie dokumentu prezidentke Zuzane Čaputovej.

Súčasná vláda podľa Fica len hovorí o niečom, čo nevie spracovať. Hovoria o veciach, ktoré nemajú s plánom obnovy nič spoločné.

„Čakali sme zásadné informácie a prišli len prázdne slová,“povedal Fico.

Podľa bývalého ministra financií Ladislava Kamenického (Smer-SD), zažívame situáciu hospodárskeho poklesu, preto sa spomínaný dokument volá plán obnovy.

Podľa neho nám má plán obnovy pomôcť dostať sa z trajektórie poklesu aspoň tam, kde Slovensko bolo pred pandémiou. Reformy pritom trvajú päť až desať rokov, no podľa neho je však potrebné riešiť aktuálne následky pandémie.

Viac..  Lídri EÚ riešia otázku hospodárskej budúcnosti a konkurencieschopnosti Európy

„Treba sa vyhrabať z jamy, kde sme a dostať sa aspoň tam, kde sme boli pred pandémiou,“ dodal Kamenický.

Dnes sa pritom v prezidentskom paláci stretol minister financií Eduard Heger s prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou. Viac o ich stretnutí si viete prečítať TU.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Eurokomisia pozitívne zhodnotila Plán pre Ukrajinu, umožní to miliardové platby

Európska komisia (EK) v pondelok prijala návrh vykonávacieho rozhodnutia Rady EÚ, ktorý pozitívne hodnotí Plán …

Consent choices