Ilustračné PHOTO: © European Union-EP.

Veľká Británia má od zajtra sprísniť opatrenia proti COVID-19. Podľa odborníka je v hre aj uzavretie celej krajiny

V nedeľu profesor Peter Horby vyhlásil, že opätovné plošné uzavretie celej krajiny ako možnosť boja s pandémiou koronavírusu vo Veľkej Británii sa stále nedá vylúčiť, je ale nevyhnutné spraviť všetko preto, aby sa tento scenár nenaplnil. Profesor Horby pritom patrí medzi hlavných medicínskych poradcov britskej vlády.

Zajtra má premiér Boris Johnson podľa očakávaní oznámiť sprísnené opatrenia. Pred poslancami parlamentu vyhlásil, že načrtne plán, na základe ktorého sa každý región v závislosti od počtu nových prípadov nákazy zaradí do jednej z troch rizikových skupín.

Cieľom je zabrániť opakovaniu sa situácie z jari, kedy nemocnice počas uzavretia krajiny neposkytovali bežnú zdravotnú starostlivosť a teda nedokázali chrániť verejné zdravotníctvo, informoval Horby.

„Naozaj musíme poskytnúť starostlivosť každému, tým, čo majú COVID, aj tým bez neho… Spôsob, ako to dosiahnuť, je držať čísla na nízkych úrovniach,“ povedal profesor.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

brexit

EÚ a Británia sa dohodli na odklade colných pravidiel pre elektromobily

Európska únia (EÚ) a Veľká Británia sa dohodli, že výrobcom elektrických áut poskytnú čas do …

Consent choices