zdroj: FB Jaro Naď - minister obrany SR, OĽANO

ONLINE: Do dnešnej dvanástej hodiny urobili spolu 3 milióny testov, povedal Naď

SLOVENSKO/ Dnes je druhý deň celoplošného testovania na Slovensku. Testovať sa budete môcť od 7:00 do 21:30 s prestávkami 12:00-12:40 a 18:00-18:30, a to na ľubovoľnom odbernom mieste. Viaceré odberové miesta po celom Slovensku nehlásia žiadne kolóny ani dlhé čakacie rady. Za prvý deň celoplošného testovania vykonali 2 581 113 testov, pozitívnych bolo 25 850 ľudí.

Minúta po minúte:

22:01 Na Slovensku skončilo plošné testovanie. Ďakujeme, že ste nás sledovali! Naďalej vám budeme prinášať spravodajstvo zo Slovenska, EÚ i z celého sveta!

21:35  Minister školstva vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling na facebooku zverejnil odpovede na otázky ohľadom výsledkov testov učiteľov aj rodičov.

ŠKOLY A VÝSLEDKY TESTOVANIA

Na základe novej vyhlášky ÚVZ a uznesenia vlády tu dávam niekoľko odpovedí na…

Uverejnil používateľ Branislav Gröhling – Vzdelanie je budúcnosť krajiny Nedeľa 1. novembra 2020

21:15 Bratislavský samosprávny kraj sa na Facebooku prostredníctvom videa poďakoval všetkým, ktorí sa prišli otestovať.

19:52 Igor Matovič považuje postoj prezidentky Zuzany Čaputovej z piatka 30. októbra za zásadnú chybu, ale na druhej strane kvituje, že v nedeľu uznala úspech celoplošného testovania. „Každý má právo na chyby. My sme v tej kritickej situácii deň pred spustením operácie očakávali, že na tej tlačovke príde a vyzve zdravotníkov, že poďte pomôcť a dokážeme to spoločne a bol to pravý opak,“ povedal v mimoriadnej relácii v televízii JOJ.

19:20 Premiér Igor Matovič v korona špeciál v tv JOJ povedal, že zajtra má vláda rozhodnúť, či bude druhé kolo plošného testovania.

19:06 Minister zdravotníctva v relácií TV JOJ znova poďakoval všetkým zdravotníkom a dobrovoľníkom.

19:03  Minister obrany Jaroslav Naď v Noviny špeciál v TV JOJ povedal, že do dnešnej 12.hodiny urobili spolu 3 milióny testov, pričom pozitívnych by malo byť 30-tisíc. Presné číslo však minister neuviedol.

18:40 Dnes na odberovom mieste v Liberálnom dome pomáhala ako administratívna pracovníčka aj europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová.

Foto: FB Sloboda a Solidarita

17:50 LIVE: Igor Matovič z odberného miesta v Podunajských Biskupiciach

17:39 Dva odberové tímy hasičov z Banskej Bystrice prišli za imobilnými pacientmi v Žiari nad Hronom. „Odbery a testovanie prebehlo v ich domácom prostredí a navyše vo výbornej atmosfére,“ uviedlo Prezídium Hasičského a záchranného zboru na Facebooku.

Dva odberové tímy hasičov z Banskej Bystrice prišli za imobilnými pacientmi v Žiari nad Hronom ?

Odbery a testovanie…

Uverejnil používateľ Prezídium Hasičského a záchranného zboru Nedeľa 1. novembra 2020

17:20 Ministerstvo zdravotníctva naďalej  vyzýva ľudí, aby sa dali otestovať, ostáva totiž už len pár hodín. Posledný odber je naplánovaný na 21:30. Rezort zdôrazňuje, že testovaním pomôžete spomaliť, či zastaviť šírenie koronavírusu

16:22 Zuzana Čaputová reaguje na víkendové celoplošné testovanie. Podľa nej sa testovanie podarilo nepochybne dobre zvládnuť.“ Som rada, že sa nenaplnili obavy, vrátane tých mojich, a že vo výsledku každý, kto sa otestovať chcel, sa na test dostal. Uznanie patrí všetkým, ktorí sa na tom podieľali, predovšetkým vláde, armáde, polícii, hasičskému zboru, zdravotníkom, zdravotníčkam a všetkým ľuďom, ktorí dobrovoľnícky pomáhali,“ uviedla na Facebooku. Prezidentka tiež žiada ľudí s pozitívnymi výsledkami, aby prísne dodržiavali karanténu.

Víkendové plošné testovanie sa nepochybne podarilo dobre zvládnuť. Klobúk dole pred všetkými, ktorí sa na príprave…

Uverejnil používateľ Zuzana Čaputová Nedeľa 1. novembra 2020

15:40 Rudolf Kusý starosta bratislavskej mestskej časti Nové Mesto, sa pýta aký má zmysel mať viac odberýnch miest na jednej adrese, a teda či nie je čas ich zredukovať? „Od rána obieham odberné miesta a na väčšine z nich za posledné hodiny prichádzajú nie stovky, nie desiatky ľudí, ale doslova jednotlivci,“ napísal na Facebooku.

15:19  Premiér Igor Matovič s ministrom vnútra Romanom Mikulcom v nedeľu navštívili odberné miesto v Komárne.

V Komárne v odberovom tíme pomáhajú Lina a Eva, dve študentky medicíny z Maďarska?? (stoja v strede) … a takýchto…

Uverejnil používateľ Igor Matovic Nedeľa 1. novembra 2020

15:02 Polícia SR upozornila na prípad, ktorý sa stal na jednom z odberných miest v Detve, kde na odberové miesto prišla žena aj so svojím doma vyrobeným tlačivom a žiadala zdravotníka, aby jej pred odberom toto tlačivo potvrdil pečiatkou a svojím podpisom. Zdravotník to odmietol, a tak sa žena odmietla dať testovať a odišla so slovami, že radšej pôjde na PN.

14:50 Minister obrany v relácií RTVS O 5 minút 12, pripustil, že v regiónoch s nízkym zamorením obyvateľstva sa nebude opakovať celoplošné testovanie. „Povieme si presne čísla podľa miest, podľa regiónov, a uvidíme, akou cestou sa pôjde,“ povedal Naď.

14:45 Minister zdravotníctva Marek Krajčí aj dnes pozýva ľudí na testovanie, pričom aj on v sobotu testoval na odbernom mieste v Rači.

14:37 V sobotu bol na plošnom testovaní aj hlavný hygienik Ján Mikas, pričom jeho výsledok bol negatívny.

V sobotu som sa tak, ako mnohí z vás, zúčastnil plošného testovania. Urobil som to pre seba, svoju rodinu i kolegov. Ak…

Uverejnil používateľ Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky Nedeľa 1. novembra 2020

14:20 Polícia na sociálnej sieti píše, že mnohé testovacie miesta majú naďalej minimálne alebo žiadne čakacie doby, to predstavuje, že dopravná siátucia je v okolí odberových miest bez komplikácií.

13:55 V Spišskom Hrhove ako dobrovolník pomáha aj štátny tajomník Vladimír Ledecký. „Dnes testujeme v Spišskom Hrhove. Ak ste ešte neboli, otestujte sa. Dnes to ide na väčšine územia takmer bez čakania. Využime to,“ napísal na Facebook.

POZDRAVUJEME ZO SPIŠSKÉHO HRHOVA ✌️
Obleky, monterky, zdravotnícke či záchranárske uniformy sme vymenili za ochranné…

Uverejnil používateľ Vladimír Ledecký Nedeľa 1. novembra 2020

13:48 V dnešný deň Hasičský a záchranný zbor nasadil 57 odberných tímov. Do celoplošného testovania sa zapojilo aj 50 zdravotníckych záchranárov Horskej záchrannej služby, uviedol to prezident zboru Pavol Mikulášek.

13:35 V Hlohovci do nedelňajšieho doobedia pretestovali 972, pričom pozitívnych je 7. Čo predstavuje 0,72 %, pričom v sobotu to bolo 0,47%.

Výsledky testovania v Hlohovci v nedeľu dopoludnia:
Otestovaných: 972 (v sobotu 3 335)
Pozitívnych: 7, t.j. 0,72 % (v sobotu 16, t.j. 0,47 %)

Uverejnil používateľ Miro Kollar Nedeľa 1. novembra 2020

13:20 Dnes o 19:00 v Noviny špeciál v TV JOJ budú o celoplošnom testovaní hovoriť premiér Igor Matovič a minister obrany Jaroslav Naď.
13:15  Polícia SR upozorňuje občanov, aby naďalej dodržiavali opatrenia a v prípade ak majú pozitívny výsledok, aby okamžite išli do karantény a nie na ďalší test. Podľa hovorkyňe Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyova, upozorňuje, že doteraz zaznamenali 24 prípadov opakovaných testov.

12:50 Starostka bratislavskej Karlovej Vsi upozorňuje, že ak štát nariadi druhé kolo plošného testovania, je možné, že sa postaví na odpor. „Koketujem s myšlienkou, že v prípade nariadenia druhého kola testovania v Bratislave, konkrétne u nás v Karlovej Vsi, navrhnem vypovedanie poslušnosti,“ uviedla starostka Čahojová.

Koketujem s myšlienkou. V prípade nariadenia 2.kola testovania v Bratislave konkrétne u nás v Karlovej Vsi navrhnem…

Uverejnil používateľ Dana Čahojová Nedeľa 1. novembra 2020

12:31 Premiér Igor Matovič a  minister vnútra SR Roman Mikulec po skončení tlačovej konferencie navštívia odberné miesto v Stredisku rýchlostnej kanoistiky v Komárne

Viac..  Vladimír Bilčík: Dobrá správa pre všetkých, ktorým záleží na slobodných médiách

12:16 Odberné miesta po celom Slovensku hlásia nízky záujem o testovanie. Náš čitateľ nám poslal fotky z odberného miesta v Kysuckom Novom Meste, kde podľa jeho slov sú odberné miesta úplne prázdne.

12:08  Mestské časti v Bratislave hlásia nízky záujem. V Petržalke fungujú testovacie miesta v neúplnom počte, totiž na niektorých sa od rána dopĺňal potrebný personál alebo materiál.

12:02 Europoslanec Ivan Štefanec vyčkal v rade dve hodiny na testovanie. „Bol som príjemne prekvapený, že nikto z čakajúcich neodišiel a všetci sme si spolu odstáli niečo cez 2 hodinky,“ uviedol na Facebooku.

Malý krok pre mňa, veľký proti pandémii!
Po pol hodinke v rade nám policajt oznámil, že miestnosť sa ide na hodinu…

Uverejnil používateľ Ivan ŠTEFANEC Nedeľa 1. novembra 2020

11:25 Ozbrojené sily  SR na Facebooku zverejnili prehľadnú mapu pozitívne testovaných obyvateľov podľa okresov

Foto: FB Ozbrojené sily SR

11:15 Takto vyzerá aktuálne odberné miesto na Dostihovej dráhe v Bratislave.

Foto: FB MZ SR

11:04 Najviac pozitívnych výsledkov zaznamenali regionálne veliteľstvá v Žiline, Ružomberku a Prešove, uviedol Naď.

11:01 Minister obrany Naď povedal, že má informácie, že na sociálnych sieťach sa za 30 eur predávajú negatívne certifikáty. „Ľudia, ktorí ich ukradli a ďalej ich predávajú, dostanú exemplárne tresty,“ povedal.

10:50 Premiér Igor Matovič vyhlásil, že druhé kolo celoplošného testovania určite bude.

10:40 Igor Matovič sa na dnešnej tlačovej konferencii ospravedlnil ľuďom, ktorí neprišli alebo nejdú na testovanie z vlastnej vôle, ale,bez negatívneho výsledku nemohli ísť napríklad do roboty. „Prepáčte mi, že sme vás donútili ísť na tento test ale sloboda musí byť spojená so zodpovednosťou,“povedal Matovič.

10:37 Miinister obrany Jaroslav Naď povedal, že v teréne je aktuálne 40 463 ľudí, z toho je 6319 vojakov a zhruba 14 500 zdravotníkov.

10:30 Premiér Igor Matovič uviedol, že je hrdý na všetkých, ktorých sa podieľali na testovaní. „Ukázali sme, že Slovenská republika ako spoločenstvo zodpovedných ľudí funguje,“ povedal.

10:28 V nedeľu funguje 98 percent odberných tímov, oznámil Naď.

10:19 Minister obrany Jaroslav Naď oznámil, že za prvý deň celoplošného testovania vykonali 2 581 113 testov, pozitívnych bolo 25 850 ľudí.

10:16 NAŽIVO: Výsledky prvého dňa celoplošného testovania

9:36 Starostka bratislavského Starého mesta Zuzana Aufrichtová na Facebooku informuje, že „odberné miesta vybavujú priebežne a v meste je dnes pusto oproti vcerajšku.“ Pripomíname si dnes sviatok pamiatky zosnulých, preto som rada, že dnes to bude viac pietne, dodala Aufrichtová

POKOJ V STAROM MESTE
nedeľa je pokojná.
Odberné miesta vybavujú priebežne a v meste je dnes pusto oproti…

Uverejnil používateľ Zuzana Aufrichtová Nedeľa 1. novembra 2020

9:30 Primátor mesta Košice na Facebooku informuje, že na drive-in odberovom mieste na letisku sa vôbec nečaká. „Aktuálne nečakáte, hneď idete na odber vzorky a o pár minút vám na elektrokolobežke priamo k autu prinesú výsledok. Tak neváhajte, je to rýchle a pohodlné,“ uviedol na Facebooku.

9:20 V Prešove bolo včera k dispozícií 66 odberných staníc. Samospráva na webovej stránke informuje, že včera vykonali 32 786 odberov a z toho 305 testov vyšlo s pozitívnym výsledkom. To predstavuje 0,93 percenta infekčných ľudí.

9:15 Automobilka Groupe PSA Slovakia za včerajšok otestovala 1 394 ľudí, pričom pozitívni boli traja, informuje hovorca Peter Švec.

9:02 Prázdne odberové drive in stanice hlási aj Trenčín. „Odporúčame túto situáciu využiť, aby sme predišli prípadným kolónam v neskorších hodinách,“ odporúča trenčianska polícia na Facebooku.

8: 53 V krajskom meste Trnava za prvý deň plošného testovania vykonali 30-tisíc testov, pričom miera pozitivity bola 0,56 percenta. „Výborný výsledok prvého dňa,“zhodnotil primátor Peter Bročka na Facebooku

8:40 V Myjave počas soboty otestovali 7 339 ľudí, a odhalili 51 pozitívnych prípadov. To predstavuje podiel 0,69 percenta infikovaných.

8:21 Ani v Trnave sa nestojí dlho v radoch. „Zdá sa, že veľká väčšina ľudí už testovanie absolvovala v sobotu na odberných miestach, resp. predvčerom v podnikoch a zdravotníckych zariadeniach,“ uviedol primátor Peter Bročka na Facebooku.

8:02 Vo viacerých mestách sa včrajšie kolóny neopakujú, pričom na viacerých odberných miestach nikoho nehlásial

7:23 V okresnom meste Dunajská Streda za prvý deň plošného testovania bolo 8481 negatívnych výsledkov a 74 pozitívnych.

7:00 Na Slovensku začal druhý deňplošného testovania. Odberové miesta sú otvorené od 7:00 do 21:30 s prestávkami 12:00-12:40 a 18:00-18:30.

——————————————————————————————————————————————————-

22:01 Na Slovensku skončil prvý deň plošného testovania. Ďakujeme, že ste nás sledovali! V priebehu zajtrajšieho dňa vám budeme naďalej prinášať najnovšie informácie.

21:46 Minister Krajčí poďakoval všetkým zdravotníkom, dobrovoľníkom. „Ja som tu bol dnes od skorého rána, od šiestej hodiny a vyskúšal som si to aká je to neuveriteľná fuška a drina,“ povedal minister.

21:41 LIVE: minister zdravotníctva Marek Krajčí hodnotí prvý deň plošného testovania.

 

21:36 Hlavné mesto zriadilo karanténne mestečko pre bezdomovcov. „Počas týchto dní testujú ľudí bez domova tieto organizácie OZ Proti Prúdu – vydavateľ Nota Bene, ktorý dnes testoval svojich predajcov. Občianske združenie Vagus, ktoré testuje ľudí bez domova dnes a zajtra vo svojom centre Dvorec. Zajtra bude ľudí bez domova testovať aj Depaul Slovensko, nezisková organizácia vo svojej noclahárni Sv.Vincenta Depaul a testuje aj občianske združenie Domov pre každého,“ uvádza mesto na Facebooku

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

pollak

Peter Pollák: Sme súčasťou najväčšej európskej politickej rodiny

Európski priatelia ocenili náš odvážny a úprimný zápas o spravodlivý štát. Silné Slovensko potrebuje silné …

Consent choices