zdroj: FB Ozbrojené Sily SR

CELOPLOŠNÉ TESTOVANIE: Manuál, ako prebieha testovanie

SLOVENSKO/ Dnes je prvý deň celoplošného testovania na Slovensku. Testovať sa budete môcť od 7:00 do 21:30 s prestávkami 12:00-12:40 a 18:00-18:30, a to na ľubovoľnom odbernom mieste. Situáciu minútu po minúte sledujeme TU.

Krok 1 registrácia

Na ľubovoľnom odbernom mieste sa preukážete občianskym preukazom. Administratívny pracovník vyplní formulár potrebný na registráciu a následne dostanete pridelené číslo.

Krok 2 testovanie

Zdravotnícky personál, vás požiada aby ste si odkryli nos a ústa a následne vám zdravotník odoberie vzorku jemnou tyčinkou z nosohltanu.

Krok 3 vyhodnotenie testu, čakanie na výsledok

Po vykonaní testu si nasaďte rúško a následne vás personál nasmeruje do vyhradeného priestoru, kde pár minút počkáte na váš výsledok.

Krok 4 prevzatie certifikátu

Zdravotník vás privolá podľa prideleného čísla a vypíše vám certifikát. V zatvorenej obálke budete mať výsledok, teda váš certifikát, ale aj informácie čo robiť ak ste pozitiívne alebo negatívne testovaní.

Viac..  Komisia zavádza plány na získanie európskeho diplomu

Situáciu minútu po minúte sledujeme TU.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Komentár Marca Németha: Rútime sa do záhuby, politici idú cez mŕtvoly, ale aspoň školy sú otvorené

Na Slovensku zažívame déja vu spred roka. Situácia v našej krajine je najhoršia na svete, …

Consent choices