Nemecká kancelárka Angela Merkel. PHOTO: © European Union-EP.

Nemecko nakúpi vyše 20 miliónov antigénových testov. Využijú ich na testovanie v domoch dôchodcov

Nemecká kancelárka Angela Merkelová avizovala, že krajina chce využiť rýchle a lacnejšie antigénové testy. Preto by ich malo Nemecko kúpiť do konca roka viac ako 20 miliónov.

Podľa viacero odborníkov sú antigénové testy menej presné ako PCR, ale kompetentní si od tohto kroku sľubujú, že vďaka nim nebude potrebné zatvárať opatrovateľské domovy.

http://bit.ly/EN_NEWSLETTER_PRIHLASENIE

„Teraz budeme môcť vykonať rýchle testy aj na návštevníkoch opatrovateľských domovov,“ povedala Merkelová. Domovy dôchodcov dostanú na mesiac až 20 bezplatných testov na jedného obyvateľa. Testovanie budú môcť využiť na testovanie pacientov, personálu a návštev príbuzných, tí totiž môžu byť nevedome prenášači ochorenia COVID-19.

K tomu kroku sa rozhodli aj z toho dôvodu, že Nemecko má jednu z najstarších populácií na svete, pričom viac ako 24 miliónov ľudí je vo veku od 60 rokov vyššie a asi 900-tisíc ľudí žije v opatrovateľských domovoch. Ďalších 2,5 milióna mladších ľudí má vážne zdravotné postihnutie. „To znamená, že takmer 30 percent z 83-miliónovej populácie Nemecka je v súvislosti s koronavírusom obzvlášť zraniteľných,“ povedala Merkelová.

Viac..  L. Ď. Nicholsonová: Európske preukazy odstránia diskrimináciu ľudí so zdravotným postihnutím pri cestovaní

Od začiatku pandémie krajina eviduje približne 550-tisíc prípadov koronavírusu, čo predstavuje menej ako polovicu prípadov zaznamenaných vo Veľkej Británii, Španielsku a Francúzsku.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Nemecko

Nemecko: Nová politická strana chce rozpustiť EÚ a zrušiť klimatické politiky

Nová nemecká politická strana, Aliancia Sahry Wagenknechtovej (BSW), sa v prípade úspechu v tohtoročných voľbách …

Consent choices