zdroj: FB MZ SR

Francúzsko pošle opatrovateľským domovom rýchlotesty na koronavírus. Cieľom je vyhnúť sa izolácii klientov

Francúzsko nakúpilo 1,6 milióna rýchlotestov na koronavírus, ktoré pošle opatrovateľským domovom. Cieľom je umožniť testovanie zamestnancov, a tým sa vyhnúť rozsiahlemu uzatváraniu zariadení a izolácii ich klientov.

.Informoval o tom minister zdravotníctva Olivier Véran, pričom podobný program tento týždeň oznámilo aj susedné Nemecko.

Francúzsky úrad verejného zdravotníctva upresňuje, že v krajine v opatrovateľských domovoch zomrelo za uplynulé dva týždne viac ľudí s vírusom ako počas predchádzajúcich piatich mesiacov dokopy.

Minister Véran povedal, že momentálne registruje aktívne prípady nákazy v 15 % zariadení a „mortalita stúpa každým dňom, ako sme to videli v prvej vlne“.

Agentúra AP dodáva, že počas uplynulého týždňa vo francúzskych opatrovateľských domovoch zomrelo viac ako 400 ľudí s ochorením COVID-19.

Viac..  Kresťanská únia odmieta pokus EÚ prepašovať Istanbulský dohovor do európskej legislatívy

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Poľnohospodári vo viacerých krajinách EÚ protestujú proti opatreniam

Poľnohospodári vo Francúzsku, Poľsku, Rumunsku i viacerých ďalších európskych krajinách v posledných dňoch blokujú cestné …

Consent choices