Igor Matovic
Foto: ÚV SR

Matovič oznámil zmeny v opatreniach! Čaká nás ďalšie testovanie, predĺženie núdzového stavu či návrat žiakov do škôl

Premiér Igor Matovič po rokovaní Ústredného krízového štábu povedal, že ďalšie kolo testovania na koronavírus bude opäť cez víkend 21. a 22. novembra.

Testovanie by nemalo prebehnúť na úrovni okresov, ale v obciach a mestách, kde bolo percento pozitívne testovaných vyššie ako jedno percento. Ide asi o 500 obcí a päť menších miest.

Matovič dodal, že Ústredný krízový štáb odporúča, aby sa predĺžil aj núdzový stav na 90 dní. O tomto návrhu ešte musí rozhodnúť vláda. Matovič tiež informoval, že ministerstvo vnútra bude poverené nákupom antigénových testov a ochranných osobných prostriedkov, ktoré sú potrebné pri vykonávaní testovania.

http://bit.ly/EN_NEWSLETTER_PRIHLASENIE

pondelok sa Ústredný krízový štáb zhodol aj na tom, aby deti z rodín, ktoré sú v hmotnej núdzi, mohli chodiť do škôl. Odôvodnením tohto rozhodnutia je, že tieto deti nemajú zabezpečené základné životné podmienky a nemajú k dispozícii ani počítač alebo tablet či pripojenie na internet, pričom podľa Matoviča práve tieto deti najviac trpia dištančným vzdelávaním.

Viac..  Vladimír Bilčík: Dobrá správa pre všetkých, ktorým záleží na slobodných médiách

„Nemôžeme ďalej dopustiť, aby nám z týchto detí vyrastala stratená generácia, keď sú v hmotnej núdzi, preto, že nemajú základné životné potreby k dispozícií,“ povedal Matovič.

Minister vnútra Roman Mikulec oznámil, že zmeny nastanú aj v režime na hraniciach. Podľa neho sa situácia v okolitých krajinách mení každý deň. Upozornil však, že Maďarsko, Rakúsko a Poľsko budú patriť medzi červené krajiny.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

pollak

Peter Pollák: Sme súčasťou najväčšej európskej politickej rodiny

Európski priatelia ocenili náš odvážny a úprimný zápas o spravodlivý štát. Silné Slovensko potrebuje silné …

Consent choices