zdroj: FB Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky

MAPA: Štvrté kolo testovania na COVID-19 sa uskutoční vo viac než 400 mestách a obciach

Operácia Spoločná zodpovednosť bude mať ďalšie kolo. V tlačovej správe o tom informovala hovorkyňa Ministerstva obrany SR Martina Kovaľ Kakaščíková.

Podľa nej sa má štvrté kolo uskutočniť 21. a 22. novembra 2020 v celkovo 458 mestách a obciach, ktoré v rámci posledného realizovaného testovania dosiahli podiel pozitívnych testov viac ako jedno percento.

Väčšinu z nich predstavujú dediny, ale z väčších miest sú na zozname Čadca, Stará Ľubovňa, Púchov, Levoča a Bytča.

Minister obrany Jaroslav Naď povedal po rokovaní Ústredného krízového štábu, že testovanie bude úplne dobrovoľné.

„Verím, že obyvatelia pristúpia k tejto možnosti s rovnakou zodpovednosťou, akú ukázali už v predchádzajúcich kolách. Okrem poklesu pozitívnych testov vo všeobecnosti totiž dokážeme vďaka podrobným výsledkom presne identifikovať možné vznikajúce ohniská nákazy, ktorým je určite potrebné podať pomocnú ruku v zvládaní pandémie aj štvrtým kolom testovania,“ povedal minister.

Viac..  EÚ by mala zrušiť sankcie voči bývalému jazdcovi F1 Mazepinovi, rozhodol súd

Takýmito lokálnymi ohniskami môžu byť podľa Naďa napríklad obec Valaská Dubová v okrese Ružomberok, kde percento pozitívnych testov stúplo z 1,16 percenta v druhom kole na 5,16 percenta v treťom kole.

Najvyššie percento pozitívnych prípadov zaznamenali v rámci tretieho kola testovania Markovce v okrese Michalovce, a to 6,04 percenta.

Celý zoznam nájdete TU.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Komentár Marca Németha: Rútime sa do záhuby, politici idú cez mŕtvoly, ale aspoň školy sú otvorené

Na Slovensku zažívame déja vu spred roka. Situácia v našej krajine je najhoršia na svete, …

Consent choices