Ilustračné PHOTO: Európske Noviny/ Marco Németh

Konzílium odborníkov rozhodlo o lyžiarskych strediskách! Na svah sa tak skoro nedostanete

Vo štvrtok na online diskusii minister dopravy a výstavby Andrej Doležal povedal, že zimné lyžiarske strediská budú na Slovensku zatvorené minimálne do začiatku januára 2021 a zároveň dodal, že o tom rozhodlo konzílium odborníkov.

Konzílium odborníkov zajtra, teda v piatok na rokovaní pandemickej komisii vlády odporučí sprísnenie opatrení vrátane uzatvorenia zimných lyžiarskych stredísk. To znamená, že minimálne do začiatku januára môžeme zabudnúť na lyžiarsku sezónu,“ povedal Andrej Doležal.

Rezort dopravy pripravuje jasný protokol, za akých okolností ponechať lyžiarske strediská otvorené aj počas aktuálnej pandémie koronavírusu, a to na semaforovom systéme, povedal Doležal.

Podľa neho však tento návrh nateraz nie je aktuálny. Odborníci sú toho názoru, že namiesto uvoľňovania je potrebné sprísňovať opatrenia,ktoré  sú zamerané na zastavenie šírenia ochorenia COVID-19.

Viac..  EÚ by mala zrušiť sankcie voči bývalému jazdcovi F1 Mazepinovi, rozhodol súd

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Klimatická zmena ohrozuje lyžiarske strediská v Európe

Klimatická zmena ohrozuje budúcnosť lyžiarskych stredísk v Európe. Podľa novej štúdie nedostatok prírodného snehu nebudú …

Consent choices