Zdroj: ÚVSR

Vláda na mimoriadnom rokovaní rozhoduje o otvorení škôl! Vrátiť sa majú k pôvodnému plánu

Pred piatkovým mimoriadnym rokovaním vlády minister školstva Branislav Gröhling povedal, že vláda sa vracia k pôvodnému návrhu na otvorenie škôl, ktorý pripravil jeho rezort. Minister tiež dodal, že sa budú snažiť dopracovať k jeho finálnej podobe, avšak upozornil, že celý proces musí ešte schváliť hlavný hygienik.

„My už tieto veci máme nachystané, lebo boli nachystané v rámci toho plánu, takže ich budeme iba modifikovať na základe toho, ako sa teraz dohodneme,“ povedal Gröhling.

Otváranie škôl

Podľa neho školy, ktoré sa dobrovoľne zapoja do otvárania škôl, budú môcť vychytať technické náležitosti či problémy, totiž podľa neho to môže pomôcť pri januárovom celoplošnom otváraní škôl.

Šéf rezortu nechcel priblížiť detaily návrhu. „Táto téma sa posunula medzi koaličné strany a je dôležité, aby sme o tom rozhodli kolektívne ako vláda, aby sme všetci stáli za jednotným rozhodnutím. A takéto rozhodnutie následne budeme komunikovať ďalej,“ uviedol. Gröhling však doplnil, že rozhodnutie bude vychádzať aj z epidemiologickej situácie a tiež z odporúčania epidemiológov.

Viac..  Euroscola 2024: Súťaž o cestu do Štrasburgu vyhrali stredoškoláci z Vranova nad Topľou

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

jurzyca

Eugen Jurzyca o zákaze nedeľného predaja: Zatvoriť obchody v nedeľu si môže dovoliť Nemecko

Petíciu proti zákazu nedeľného predaja už podpísalo viac ako 10-tisíc Slovákov. Strana Sloboda a Solidarita …

Consent choices