Caputova
Prezidentka Zuzana Čaputová. PHOTO: © European Union.

Prezidentský palác spustil vlastný podcast s názvom Zjednotená krajina

Prezidentka Zuzana Čaputová spustila svoj vlastný podcast s menom Zjednotená krajina. S kolegami a inými osobnosťami bude pravidelne, raz mesačne, reflektovať aktuálne dianie a diskutovať o tom, čo našu spoločnosť rozdeľuje a zároveň hľadať, čo ju spája, informuje o tom hovorca prezidentky SR Martin Strižinec.

V prvej epizóde prezidentka neformálne debatuje s jedným zo svojich najbližších kolegov a poradcov Martinom Burgrom. Rozprávajú sa aj o audiencii u pápeža Františka vo Vatikáne, o tom, ako prezidentka vníma aktuálnu atmosféru v spoločnosti, ale aj o tom, kde vidí východiská a riešenia.

„O podcaste sme v Prezidentskom paláci uvažovali dlhšie. Myšlienka istý čas zrela. Napokon vznikol podcast Zjednotená krajina. Podcast považujem za zaujímavú možnosť dopovedať niektoré postoje a vysvetliť moje kroky, na čo bežne nie je priestor. Zároveň sa v ňom budeme snažiť reagovať aj na množstvo podnetov od občanov, ktoré adresujú na prezidentskú kanceláriu alebo sa objavujú na sociálnych sieťach.“ uviedla prezidentka Čaputová

Viac..  Slovensko je v Indexe prosperity na 24. mieste v EÚ

Vypočuť si ju môžete TU.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Čaputová v Európskom parlamente vyzvala Slovákov na účasť v eurovoľbách

Slováci by mali využiť svoje právo a možnosť, a začiatkom júna ísť hlasovať vo voľbách …

Consent choices