Ilustračné PHOTO: © European Union.

Európska lieková agentúra 8. januára poinformuje občanov EÚ o nových vakcínach

(SITA) – Európska lieková agentúra (EMA) usporiada 8. januára 2021 druhé verejné stretnutie s cieľom informovať občanov „starého kontinentu“ o hodnotení, schválení a zavedení nových vakcín proti ochoreniu COVID-19.

Ako EMA uviedla prostredníctvom svojej oficiálnej stránky, spoločne s ďalšími regulačnými orgánmi nepretržite pracuje na tom, aby občanom EU pri zachovaní prísnych štandardov čo najrýchlejšie sprístupnila potrebné vakcíny.

Prvá vakcína vyvinutá spoločnosťami BioNTech a Pfizer bola v EÚ povolená 21. decembra 2020. V súčasnosti sa EMA zaoberá žiadosťou výrobcu ďalšej vakcíny, firmy Moderna. Mimoriadne stretnutie, ktoré má ukončiť proces schvaľovania žiadosti farmaceutickej firmy Moderna, je naplánované na 6. januára 2021.

Verejné stretnutie o dva dni neskôr chcú využiť ako príležitosť informovať občanov o schvaľovaní a používaní nových vakcín, vysvetliť, ako sa zaručí ich bezpečnosť, či poskytnúť informácie o úlohe Európskej komisie a vnútroštátnych orgánov verejného zdravotníctva pri zavedení vakcín. Účastníci sa taktiež budú môcť podeliť o svoje názory, očakávania alebo obavy.

Viac..  Komisia bilancuje hlavné úspechy v oblasti migrácie a azylu

Stretnutie sa uskutoční online a bude prístupné pre všetkých. Budú ho vysielať v priamom prenose.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Európska agentúra pre lieky: Koronavírus je stále hrozbou

Ochorenie COVID-19 zostáva hrozbou, aj keď už nepredstavuje celosvetový stav núdze. Uviedla to v utorok …

Consent choices