Ilustračné PHOTO: © European Union.

Maďarsko začalo s očkovaním! Ako prvých zaočkovali lekárov a ďalších zdravotníkov

(SITA/AP) – Maďarských lekárov a ostatných zdravotníkov začali v sobotu vakcinovať proti ochoreniu COVID-19 po tom, ako krajina dostala prvú dodávku očkovacej látky vyvinutej firmami Pfizer a BioNTech. Prvá zásielka 9 750 dávok vakcíny do krajiny prišla v sobotu ráno a bola odovzdaná Juhopeštianskej nemocnici Centrum v Budapešti. Vakcíny z prvej zásielky sa podľa vlády budú distribuovať aj do štyroch ďalších nemocníc, a to do dvoch v Budapešti a do nemocníc v mestách Nyíregyháza a Debrecín na východe krajiny.

V nedeľu sa očkovanie proti koronavírusu odštartuje vo všetkých členských krajinách Európskej únie. Väčšina štátov únie však v rámci prvej zásielky dostane menej ako 10-tisíc dávok vakcíny, pričom masové očkovanie sa očakáva až v januári. Každá krajina EÚ si sama určuje, ktoré skupiny obyvateľstva zaočkuje ako prvé, ale všetky dávajú prednosť najviac zraniteľným ľuďom.

Viac..  Ženy musia mať plnú kontrolu nad svojimi sexuálnymi a reprodukčnými právami

O redakcia/SITA

Odporúčame pozrieť

M. Wiezik: Zmrazené fondy pre Maďarsko môžu byť uvoľnené len ak dôjde k náprave

V súvislosti s dnešným rozhodnutím Európskeho parlamentu (EP) žalovať Európsku komisiu za uvoľnenie eurofondov Maďarsku …

Consent choices