Ilustračná fotka. PHOTO: ©European Union 2020

KORONAVÍRUS: Belgicko zintenzívňuje vakcináciu v domovoch dôchodcov

Podľa ministra zdravotníctva každý týždeň zaočkujú 87-tisíc obyvateľov a zamestnancov domovov dôchodcov.

Belgicko zintenzívňuje svoju očkovaciu kampaň proti koronavírusu v domovoch dôchodcov, v ktorých v rámci krajiny zaznamenali viac ako polovicu všetkých úmrtí na ochorenie COVID-19. Minister zdravotníctva Frank Vandenbroucke v pondelok povedal, že každý týždeň zaočkujú 87-tisíc obyvateľov a zamestnancov domovov dôchodcov. Pre rozhlasovú stanicu RTL minister uviedol, že Belgicko pri vakcinácii zaujalo opatrný prístup a za prioritu si stanovilo bezpečnosť. Dodal, že procesu nenapomáhajú logistické problémy pre nutnosť uchovávať očkovaciu látku firiem Pfizer a BioNTech pri mimoriadne nízkej teplote. Vandenbroucke vyjadril spokojnosť s tým, že približne 85 percent obyvateľov domovov dôchodcov je ochotných dať sa zaočkovať.

Ľudskoprávna organizácia Amnesty International minulý mesiac vyhlásila, že belgické úrady počas pandémie „opustili“ tisíce starých ľudí, ktorí zomreli v domovoch dôchodcov. Organizácia sa tak vyjadrila po prešetrovaní, ktoré podľa nej ukázalo „porušenia ľudských práv“.

Viac..  L. Ď. Nicholsonová: Európske preukazy odstránia diskrimináciu ľudí so zdravotným postihnutím pri cestovaní

Belgicko patrí v rámci Európy k štátom, ktoré pandémia koronavírusu postihla najviac. V súvislosti s ochorením COVID-19 v krajine zomrelo viac ako 19 700 ľudí.

(SITA)

O mam

Odporúčame pozrieť

Martin Hojsík o belgickom predsedníctve: Hlavnou úlohou bude zabezpečenie eurovolieb

Na bezplatný odber spravodajstva z EÚ do vášho emailu sa môžete prihlásiť tu: PRIHLÁSENIE. Belgická …

Consent choices