europsky parlament
Ilustračné PHOTO: © European Union- EP.

Týždeň v europarlamente: vakcíny, cirkulárna ekonomika, migrácia

Počas tohto týždňa sa budú poslanci znovu venovať vakcínam a udržateľnosti a diskutovať o prioritách portugalského predsedníctva.

Jednou z hlavných tém tohto týždňa sú znovu vakcíny. Členovia výboru pre verejné zdravie budú v utorok diskutovať s riaditeľkou Európskej liekovej agentúry Emer Cook, ktorá ich oboznámi s tým, ako sa napreduje pri autorizácii a zavádzaní vakcín.

V stredu bude ten istý výbor hlasovať o novom akčnom pláne pre obehové hospodárstvo, ktorého cieľom je zredukovať odpad a podporovať udržateľný produkciu tovarov.

Výbor pre občianske slobody bude v stredu diskutovať o situácii migrantov v Grécku a novom pilotnom projekte na prijímanie a identifikáciu utečencov.

Výbor pre právne veci bude v ten istý deň hlasovať o návrhoch ohľadne globálnej zodpovednosti európskych firiem, aby vo svojom biznise rešpektovali ľudské práva a životné prostredie.

Viac..  Europarlament prijal nové pravidlá transparentnosti pre politickú reklamu

Predseda Parlamentu David Sassoli usporadúva v stredu ceremoniál pri príležitosti spomienky na holokaust. Dom európskej histórie organizuje o 20:00 živý koncert súboru Sturm und Klang.

O mam

Odporúčame pozrieť

Európsky parlament

Odhalenie špiónky aj podpora 50 miliárd eur. Europarlament zhodnotil dva roky vojny

Už sú to dva roky od agresívneho napadnutia Ukrajiny Ruskom. Toto dvojročné obdobie bilancoval už …

Consent choices