Ilustračné PHOTO: © European Union.

Nemecko postupne otvorí školy a kaderníctva, ale lockdown predlžuje do 7. marca

Nemecká kancelárka Angela Merkelová a premiéri šestnástich spolkových krajín sa dohodli na opätovnom otvorení škôl a kaderníctiev v nadchádzajúcich týždňoch. Lockdown zameraný na zabrzdenie šírenia koronavírusu však predĺžili do 7. marca pre obavy, že nové varianty vírusu by mohli zastaviť pokles počtu nových prípadov.

Merkelová a krajinskí premiéri sa v stredu dohodli, že malé predajne či múzea sa v Nemecku otvoria až po tom, ako počet nových potvrdených infekcií klesne na 35 týždenne na 100-tisíc obyvateľov. Doteraz bolo cieľom nemeckej vlády znížiť počet nových nákaz pod hranicu 50 týždenne na 100-tisíc obyvateľov. Pribúdanie infekcií koronavírusom v Nemecku kulminovalo tesne pred Vianocami na úrovni takmer 200 týždenne na 100-tisíc obyvateľov, ale doteraz kleslo na 68 týždenne.

Viac..  Peter Pollák: Som rád, že primátor majetkoprávne vysporadúva pozemky pre využitie eurofondov, ktoré som vybavil

Jednotlivé spolkové krajiny budú môcť opäť otvoriť základné a materské školy a napríklad Berlín oznámil, že vyučovanie na základných školách bude postupne obnovovať od 22. februára. Niektorí krajinskí premiéri argumentovali, že takýto krok je nutný, aby sa zmenšilo zaťaženie rodičov.

O redakcia/SITA

Odporúčame pozrieť

Nemecko

Nemecká priemyselná a obchodná komora vyzvala na dokončenie dohody EÚ – Mercosur

Nemecká priemyselná a obchodná komora (DIHK) vyzýva na dokončenie dohody o voľnom obchode medzi Európskou …

Consent choices