Koláž EN Foto: ÚV SR, screenshot © European Union, European Council

EMA pre Európske Noviny: Ešte stále nemáme dostatok dôkazov pre formálnu žiadosť o povolenie vakcíny Sputnik V na trh

Európska lieková agentúra (EMA) pre Európske Noviny uviedla, že ešte stále nemá k dispozícii dostatok dôkazov pre formálnu žiadosť o povolenie vakcíny Sputnik V na trh EÚ.

„Priebežné hodnotenie oboch vakcín (Sputnik V aj Vero Cell, ktorú vyvinul Sinovac, pozn. autor) bude pokračovať, kým nebudú k dispozícii dostatočné dôkazy umožňujúce podať formálne žiadosti o povolenie na uvedenie na trh, ktoré ešte neboli doručené,“ pre Európske Noviny to uviedla Zala Grudnik z Európskej liekovej agentúry.

http://bit.ly/EN_NEWSLETTER_PRIHLASENIE

Európska lieková agentúra 4. marca informovala, že začala priebežné hodnotenie vakcíny Sputnik V (Gam-COVID-Vac), ktorú vyvinulo Gamalejovo národné výskumné centrum epidemiológie a mikrobiológie.

„Upozorňujeme, že agentúra EMA bude mať lepšiu pozíciu na pripomienkovanie možných časových harmonogramov autorizácie vakcíny Sputnik V COVID-19 aj vakcíny Vero Cell, akonáhle bude agentúre predložená žiadosť o registráciu, ktorá umožní lepšie pochopenie spoľahlivosti dostupných údajov,“ uvádza sa v stanovisku.

Viac..  Prieskum: Pakt o zručnostiach pomohol vyškoliť 3,5 milióna pracovníkov

EMA v súčasnosti neposudzuje žiadne žiadosti o povolenie na uvedenie na trh, avšak v priebežnom hodnotení sú aktuálne 4 vakcíny, a to od týchto spoločností:

  • Sinovac
  • Gamalejovo národné výskumné centrum (Sputnik V)
  • Novavax
  • CureVac

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Európska agentúra pre lieky: Koronavírus je stále hrozbou

Ochorenie COVID-19 zostáva hrozbou, aj keď už nepredstavuje celosvetový stav núdze. Uviedla to v utorok …

Consent choices