mimoriadna2

MIMORIADNE: Vyjednávači Únie dosiahli dohodu o Covid certifikátoch

Vyjednávači Európskeho parlamentu, Rady a Komisie dosiahli neformálnu dohodu o návrhu certifikátu EÚ Digital Covid, informovalo o tom tlačové oddelenie Európskeho parlamentu na Twitteri.

Správu aktualizujeme

Spravodajca na tlačovej konferencii povedal, že certifikát sa bude volať: digitálny certifikát pričom doteraz sa hovorilo o takzvanom „Green pase“.

„Máme dohodu! Vyjednávači Parlamentu, Rady a Komisie dosiahli neformálnu dohodu o návrhu certifikátu EÚ Digital Covid, vďaka ktorému bude cestovanie počas pandémie jednoduchšie a bezpečnejšie. Podrobnosti dohody budú čoskoro nasledovať,“ informuje Európsky parlament na Twitteri.

Europoslankyňa Sophie in ‚t Veld na Twitteri informovala, že „za 100 miliónov eur (alebo viac, ak je to potrebné) sa zakúpia testy.“

Frakcia Obnovme Európu na dohodu o Covid certifikátoch reaguje, že chceli oveľa viac, ale „potešilo nás, že v oblasti bezplatného testovania sa dosiahol určitý pokrok.“

Spravodajca parlamentu Juan Fernando a LÓPEZ AGUILAR, predseda Výboru pre občianske slobody, usporiada tlačovú konferenciu o 19.00.

Viac..  Buďte s nami pri eurovoľbách, staňte sa členom okrskovej komisie za Kresťanskú úniu

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Rada EÚ schválila predĺženie COVID preukazov

Rada Európskej únie (EÚ) v utorok predĺžila používanie digitálnych COVID preukazov do konca júna 2023. …

Consent choices