nicholsonova
Lucia Ďuriš Nicholsonová, europoslankyňa /ECR/. PHOTO: European Union 2021.

Ďuriš Nicholsonová: Ak sa môže oženiť 30-ročný heterosexuál, prečo by sa nemohol oženiť 30-ročný homosexuál?

Všetci ľudia, bez rozdielu a bez výnimky, majú mať rovnaké práva a rovnaké povinnosti. Ak sa môže oženiť 30-ročný heterosexuál, prečo by sa nemohol oženiť 30-ročný homosexuál?

Ak môže 50 ročná heterosexuálka po 25 ročnom manželstve diskutovať s lekárom o stave jej manžela, prečo by nemala mať prístup k zdravotnej dokumentácii 50 ročná lesba, ktorá žije v partnerstve 25 rokov so svojou závažne chorou partnerkou?

Lesby a gejovia majú tie isté povinnosti ako heterosexuáli – platia dane a odvody, prispievajú do štátneho rozpočtu, riadia sa zákonmi platnými v našej krajine a predsa nemajú tie isté práva ako ostatní – a to len preto, že muž ľúbi muža a žena ženu. Toto je zvrátenosť, nie homosexualita❗️

Preto nikdy neprestanem bojovať za rovnosť všetkých ľudí bez rozdielu. Lesbičky a gejovia, deň kedy budete mať aj na Slovensku rovnaké práva ako ostatní, sa nezadržateľne blíži, lebo Slovensko je súčasťou väčších spoločenstiev a tie už dávno pochopili, že demokratický a moderný štát nemôže upierať práva ľuďom podľa toho, koho a ako ľúbia.

Viac..  Jozef Mihál podrobne o norme Euro 7: Čo to bude znamenať pre automobilky a pre ľudí

O red

Odporúčame pozrieť

Sexuálne zneužívanie detí online: súčasné pravidlá predĺžené do apríla 2026

Európsky parlament v stredu podporil predĺženie výnimky z pravidiel EÚ o ochrane súkromia, ktorá uľahčuje …

Consent choices