Litva
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Slovensko poskytne pomoc Litve na zvládnutie ilegálnej migrácie a pandémie 

Slovenská republika vypraví v piatok 30. júla 2021 o 10.00 hod. z Logistickej základne Ministerstva vnútra SR pre krízové situácie vo Vajnoroch v Bratislave materiálnu humanitárnu pomoc pre Litvu na zvládnutie narastajúcej ilegálnej migrácie a pandémie ochorenia COVID-19. Poskytnutý materiál zahŕňa spacie vaky, karimatky, prikrývky, skladacie stoličky a stoly, elektrické a naftové ohrievače, osvetľovacie súpravy, stany, elektrocentrály a nádrže na pitnú vodu v hodnote spolu vyše 80-tisíc eur.

Poskytnutie humanitárnej pomoci je úzko koordinované s Ministerstvom vnútra Slovenskej republiky i Ústredím ekumenickej pastoračnej služby v Ozbrojených silách SR a Ozbrojených zboroch SR, a bude taktiež zaregistrované v Koordinačnom centre Európskej únie pre reakcie na núdzové situácie (ERCC/DG ECHO), ktoré uhradí značnú časť prepravných nákladov SR.

Viac..  Štátna pomoc firmám v EÚ v roku 2022 dosiahla 228 miliárd eur

Pomoc bude z Logistickej základne Ministerstva vnútra SR pre krízové situácie vo Vajnoroch vypravená za účasti štátnej tajomníčky Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ingrid Brockovej, štátneho tajomníka Ministerstva vnútra SR Vendelína Leitnera, generálneho duchovného Ozbrojených síl a Ozbrojených zborov SR plk. Viktora Saba.

O mam

Odporúčame pozrieť

Lagardová: Európa a USA by nemali súťažiť o to, kto ponúkne vyššie dotácie

Európa a USA by sa mali vyhnúť ponúkaniu nadmerných ekonomických výhod v snahe podporiť hospodársky …

Consent choices