miko
Ladislav Miko, vedúci Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku.

Tradičnú slovenskú divinu spracúvajú v Tekovskej Breznici vďaka Bruselu

Súčasťou slovenskej gastronómie je bezpochyby aj mäso z diviny. Je to tradičná potrava, ale na slovenskom trhu nie je až tak veľmi zastúpená. Aby sa to zmenilo, Európska únia podporila projekt z fondu rozvoja vidieka, ktorý umožňuje spracovávať mäso z diviny do tradičných karpatských slovenských výrobkov a ich distribúciu na slovenský trh. Mäso z voľne žijúcej zveri má charekteristickú tmavšiu farbu, špecifickú chuť a je všeobecne ľahšie stráviteľnejšie. Predmetom podpory bola výstavba celej prevázdkarne, ale aj jej vybavenie technológiou a prístrojmi na spracovanie mäsa, na výrobu mäsových výrobkov a ich skladovanie.

Projekt zahŕňal výstavbu vrátane prípravy staneviska, rekonštrukciu a modernizáciu objektov súvisiacich so spracovaním a skladovaním výrobkov ako aj ich distribúciu na trh vrátane nových kancelárií. V rámci investície sa tiež vybudovali nové sociálne zariadenia pre zamestnancov. Pre zlepšenie ich pracovného prostredia sa tiež vybudovala menšia jedálen, odpočiváreň a zaviedla sa klimatizácia. Technologické investície zabezpečili aj efektívnu elimináciu vedľajších produktov alebo odpadu do čistiarne odpadových vôd. Európska únia prispela sumou 867 999,90.

Viac..  Komentár Jozefa Mihála: Sporitelia v druhom pilieri, držte sa!

O red

Odporúčame pozrieť

Slovensko

Analytici: Čerpanie eurofondov brzdí aj administratívna bariéra

Slovensko získalo počas svojho členstva v Európskej únii (EÚ) viac ako 20 miliárd eur z …

Consent choices