veterna energia
Ilustračné PHOTO: © European Union.

POZVÁNKA NA DNES: Diskusia o energetike budúcnosti

Pozývame vás na online diskusiu o energetike budúcnosti, ktorá sa uskutoční v piatok 24. septembra 2021 o 14:00. Diskusia je súčasťou 15. ročníka Európskej noci výskumníkov.

O energetike budúcnosti sa budú rozprávať Ladislav Miko, vedúci Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku, Peter Blaškovitš, generálny riaditeľ Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry, Andrej Juris predseda Úradu pre reguláciu sieťových odvetví a Juraj Hotový, doktorand a konzultant v oblasti energetických štruktúr na Slovenskej technickej univerzite v Bratislave.

Tohtoročný festival vedy prinesie bohatý program, ktorý si diváci môžu pozrieť priamo z pohodlia svojho domov a to v interaktívnom online štúdiu. Mottom 15. ročníka bude „Vyskúšaj to! Je to veda.“, ktorým chceme divákov a najmä mladých ľudí podnietiť k aktivite a zážitkovému vzdelávaniu. Prostredníctvom pokusov a interaktívnych ukážok chceme ukázať, že za všetkými javmi okolo nás a dejmi v prírode sú vedecké vysvetlenia a princípy. Naším cieľom je podnietiť mladých ľudí aj širokú verejnosť k tomu, aby si jednoduché pokusy vyskúšali aj doma a ich prostredníctvom lepšie spoznali vedu a ľudí, ktorí za ňou stoja.

Viac..  Komisia zavádza plány na získanie európskeho diplomu

O mam

Odporúčame pozrieť

Komisia navrhuje predĺžiť núdzové opatrenia v oblasti energetiky o jeden rok

Komisia navrhla Rade predĺženie platnosti niekoľkých núdzových opatrení EÚ zavedených minulý rok na riešenie energetickej krízy. Hoci je …

Consent choices