pollak mladsi
Peter Pollák mladší, poslanec NR SR /OĽaNO/. PHOTO: FB PP ml.

Peter Pollák mladší: V otázke protiprávne sterilizovaných žien sme s ministerstvami našli spoločnú reč

Podpredseda Výboru NR SR pre ľudské práva a národnostné menšiny Peter Pollák ml. (OĽANO) na štvrtok zvolal rokovanie pri okrúhlom stole. Hlavnou témou boli nútené a násilné sterilizácie žien. Rokovania sa zúčastnila aj verejná ochrankyňa práv Mária Patakyová a zástupcovia ministerstiev.

„Som veľmi rád, že s predstaviteľmi konkrétnych rezortov sme našli spoločnú reč a aj oni vidia konečné vyriešenie tejto témy ako veľmi dôležité,“ myslí si Pollák. Verejná ochrankyňa práv verí, že sa podarí nájsť právny rámec na to, aby sa problematika nezákonných sterilizácií žien podarila vyriešiť. „Verím, že nájdeme spôsob, ktorý dokáže zahladiť ranu v ľudskej dôstojnosti, ktorú tieto ženy museli prežiť,“ vyjadrila sa.

Viac..  Europarlament prijal plán na ochranu trhu EÚ s energiou pred manipuláciou

Podľa Petra Polláka ml. sa príklady dobrej praxe dajú nájsť už aj v zahraničí. „Pre nás všetkých je veľmi inšpiratívny český zákon o odškodnení protiprávne sterilizovaných žien, ktorý schválili naši susedia len nedávno,“ dodal europoslanec.

O mam

Odporúčame pozrieť

Emily O REILLY

Európska ombudsmanka sa pýta Komisie na cestovné, ktoré preplatil Katar jej predstaviteľovi

Európska ombudsmanka Emily O’Reilly sa snaží zistiť, ako mohol vysokopostavený predstaviteľ Európskej komisie (EK) cestovať …

Consent choices