simecka
Michal Šimečka, europoslanec /PS, RE/. PHOTO: European Union 2021

Europoslanec Šimečka vyzval Blahu na ospravedlnenie sa prezidentke SR Čaputovej

Europoslanec a podpredseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka vyzval poslanca parlamentu Ľuboša Blahu na okamžité ospravedlnenie sa prezidentke Zuzane Čaputovej.  

To, čo si poslanec Blaha práve dovolil k prezidentke Zuzane Čaputovej, má byť tabu v akejkoľvek vyspelej demokracii. Nazvať hlavu štát termínmi ‚rozzúrená doga, ohrdnutá nevesta, kofa na trhu, hašterivá ženská, rozzúrená xantipa, paranoidná a sebastredná panička, ktorá šteká, pľuje, vrieska a hučí, dostala špinavé prachy, slúži americkej ambasáde a má ostať radšej pri nechtíkoch, frizúrach a garderóbach‘ je preráženie dna zdola i na pomery pána Blahu,“ uviedol Šimečka v reakcii na výroky poslanca Blahu na sociálnej sieti.

Podľa Šimečku patrí Čaputová k tomu najlepšiemu, čo zo slovenskej politiky vzišlo, no Blahove výroky sú neospravedlniteľné na adresu akéhokoľvek politického oponenta, nota bene hlavu štátu. „Takýto slovník poslanec NR SR nemá čo používať. Poslanec Blaha vzbudzuje v spoločnosti tie najhoršie vášne, šponuje v ľuďoch hnev a tým priamo prispieva k agresivite, ktorú, žiaľ, vídame čoraz častejšie aj na Slovensku. Vyzývam ho, aby sa prezidentke SR okamžite ospravedlnil,“ uzavrel podpredseda progresívcov Šimečka.

Viac..  EÚ prisľúbila Arménsku 270 miliónov eur, podporujú ho aj USA

O mam

Odporúčame pozrieť

Čaputová v Európskom parlamente vyzvala Slovákov na účasť v eurovoľbách

Slováci by mali využiť svoje právo a možnosť, a začiatkom júna ísť hlasovať vo voľbách …

Consent choices