pariz
Paríž. PHOTO: © European Union.

Francúzsko od budúceho týždňa uplatní prísnejšie opatrenia proti šíreniu infekcií

Francúzsky premiér Jean Castex ohlásil nové opatrenia proti pandémii ochorenia COVID-19 v snahe zabrzdiť šírenie koronavírusu. Striktné reštrikcie však nenadobudnú platnosť pred Silvestrom. Od budúceho týždňa sa na interiérových podujatiach bude môcť v krajine zúčastniť maximálne 2-tisíc ľudí a na podujatiach v exteriéroch maximálne 5-tisíc. Na koncertoch a v baroch budú môcť byť iba ľudia, pre ktorých budú miesta na sedenie.

V kinách, divadlách, v športových zariadeniach a vo verejnej doprave vrátane diaľkových liniek bude zakázané podávať jedlá a nápoje. Zamestnanci, u ktorých to bude možné, budú musieť najmenej tri dni v týždni pracovať z domu. Premiér Castex však uviedol, že školy otvoria 3. januára, tak ako je to plánované.

Nové opatrenia prichádzajú po tom, ako vo Francúzsku prvýkrát od vypuknutia pandémie potvrdili viac ako 100-tisíc infekcií koronavírusom za jediný deň. Premiér však zdôraznil, že jednotky intenzívnej starostlivosti nie sú preplnené, keďže viac ako 90 percent dospelých obyvateľov krajiny je zaočkovaných.

Viac..  Komisia podporí 170 nových projektov, mení reformný program členských štátov na konkrétne opatrenia

(SITA)

O mam

Odporúčame pozrieť

Komisia podporí 170 nových projektov, mení reformný program členských štátov na konkrétne opatrenia

Komisia vybrala nové kolo 170 projektov v rámci Nástroja technickej podpory (TSI) s cieľom podporiť členské štáty pri …

Consent choices