Michal Šimečka, podpredseda EP. PHOTO: Dominik Jursa

Michal Šimečka bol zaradený medzi 40 Európskych mladých lídrov pre rok 2022

Prestížny európsky think-tank Friends of Europe (Priatelia Európy) zaradil podpredsedu Európskeho parlamentu Michala Šimečku (Progresívne Slovensko/Renew Europe) do tohtoročného zoznamu 40 Európskych mladých lídrov pre rok 2022. Organizácia týmto ocenila Šimečkove líderské schopnosti, jeho vytrvalý boj za ochranu demokracie a právneho štátu, ako aj fakt, že sa stal historicky prvým podpredsedom EP zo Slovenska.

„Veľmi si vážim zaradenie medzi 40 mladých lídrov Európy pre rok 2022. Vnímam to ako ocenenie práce, ktorú robím v Európskom parlamente a doma v slovenskej politike. Témy spravodlivosti, ochrany ľudských práv a demokracie považujem za úplne kľúčové. Ich význam ukazujú aj udalosti posledných týždňov na Slovensku, počas ktorých extrémisti a predstavitelia Smeru jasne ukázali, že v prípade prevzatia moci sa nebudú štítiť útokov na základné európske hodnoty a civilizačné ukotvenie Slovenska. Takéto ohrozenie našich občanov nemôžeme dopustiť, a práve naša príslušnosť k EÚ nám môže byť nápomocná pri ich ochrane,“ uviedol podpredseda EP a progresívcov Šimečka.

Viac..  Horizont Európa: 1,25 miliardy eur na podporu špičkového výskumu

Získaním ocenenia sa Šimečka zaradil k laureátom z aktuálneho ročníka a minulosti, ako sú napríklad investigatívni novinári Matthew Caruana Galizia (Malta) a Pavla Holcová (Česká republika), olympijská medailistka a svetová rekordérka v športovej streľbe Danka Barteková (Slovensko) alebo prezident Svetovej antidopingovej agentúry WADA Witold Banka (Poľsko).

V správnej rade organizácie Friends of Europe pôsobia rešpektované osobnosti ako bývalý švédsky premiér Carl Bildt, bývalý predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker, bývalý predseda Európskeho parlamentu Pat Cox alebo bývalý generálny tajomník NATO Jaap de Hoop Scheffer.

Tweet: https://twitter.com/EYL40/status/1494607735031275520

O mam

Odporúčame pozrieť

Tri slovenské projekty medzi finalistami európskych ocenení za inovatívnosť v politike

Dáta zo samosprávy v prehľadnej mape alebo mestský festival pre mladých aktívnych občanov – aj …

Consent choices