bilcik
Vladimír Bilčík, europoslanec /SPOLU, EPP/. PHOTO: European Union 2021.

Vladimír Bilčík vyzval listom predsedu parlamentu, aby zamedzil predstaviteľom Ruskej federácie a Bieloruska prístup do Národnej rady SR

Europoslanec Vladimír Bilčík (SPOLU/EPP) dnes vyzval predsedu NR SR Borisa Kollára k tomu, aby využil svoje právomoci a zamedzil vstupu predstaviteľov Ruskej federácie a jej spojencov na pôdu NR SR. Jeho otvorený list podporili aj ďalší ôsmi europoslanci a europoslankyne Ivan Štefanec, Peter Pollák, Miriam Lexmann, Michal Šimečka, Michal Wiezik, Martin Hojsík, Lucia Ďuriš Nicholsonová a Eugen Jurzyca.

Bilčík tvrdí, že veľvyslanec Ruskej federácie na Slovensku Igor Bratčikov pôdu slovenského parlamentu využíva na šírenie nepriateľskej propagandy, pričom v NR SR obviňoval západné krajiny zo šírenia dezinformácií a NATO z porušovania medzinárodného práva.

“Slovenský parlament ako demokraticky zvolený zbor krajiny, ktorá je založená na rešpekte k ľudským právam a k medzinárodnému právu, poskytuje priestor predstaviteľom zločineckej vlády Ruskej federácie, ktorá napadla nášho suseda, a ktorá aj na pôde nášho parlamentu šíri lži a vojnovú propagandu. Potrebujeme demokratickú diskusiu aj s názorovými oponentmi, avšak Ruská federácia nemá len iný názor. Zaradila Slovensko na zoznam nepriateľských krajín a dlhodobo a systematicky u nás vykonávala špionážnu činnosť s cieľom podkopať naše demokratické inštitúcie,” vysvetlil dôvody výzvy Bilčík.

Viac..  Europoslanci schválili reformy pre udržateľnejší a odolnejší trh EÚ s plynom

Bilčík sa pri výzve inšpiroval rozhodnutím predsedníčky Európskeho parlamentu Roberty Metsoly zo 17. marca 2022, ktorým zamedzila prístup predstaviteľom Ruskej federácie a Bieloruska do europarlamentu.

O red

Odporúčame pozrieť

elektrina

Európsky parlament schválil reformu trhu EÚ s elektrinou

Vďaka aktuálne prijatej reforme bude trh EÚ s elektrinou stabilnejší, dostupnejší a udržateľnejší. Opatrenia zahŕňajúce …

Consent choices