stefanec
Ivan Štefanec, europoslanec /KDH, EPP/. PHOTO: European Union 2021.

I. Štefanec: Slováci potrebujú záruky, že budú mať možnosť odoberať plyn za rozumnú cenu

V holandskom Rotterdame prebiehal kongres Európskej ľudovej strany, ktorá je najväčšou politickou frakciou Európskeho parlamentu. Europoslanec a vedúci slovenskej delegácie pri Európskej ľudovej strane Ivan Štefanec (KDH) pri tejto príležitosti diskutoval s predsedníčkou Európskeho parlamentu Robertou Metsolou na tému digitalizácie a energetickej bezpečnosti.

Podľa europoslanca, ktorý zastáva pozíciu prezidenta SME Europe na podporu malých a stredných podnikateľov,  boli práve títo podnikatelia najviac skúšaní v čase pandémie COVID-19 a teraz čelia ďalším problémom v súvislosti s energetickým náporom na európsku ekonomiku, vyvolaným ruskou agresiou na Ukrajine. Europoslanec taktiež pripomenul, že krajiny ako Slovensko, či Česko, potrebujú mať záruky odoberania plynu z neruských zdrojov za rozumnú cenu.

„Našu prosperitu sme postavili na lacných energetických zdrojoch krajiny v ktorej vládne jeden človek a niekoľko oligarchov. V čase zvyšovania cien a vysokej inflácie musíme prijať také opatrenia, ktoré ochránia a udržia európsku ekonomiku v chode,“ vyjadril sa europoslanec.

Viac..  Peter Pollák: Novinárom musíme zaručiť, aby nepísali pod tlakom, ale slobodne

O mam

Odporúčame pozrieť

Rada EÚ odobrila dobrovoľné opatrenia na zníženie spotreby plynu aspoň o 15 %

Zástupcovia členských krajín (Rada EÚ) v pondelok prijali odporúčanie, ktoré nabáda členské štáty eurobloku, aby …

Consent choices