Monika Beňová. PHOTO: Instagram/Monica Benova

M. Beňová: Zelená transformácia nesmie ohrozovať pracovné miesta

Plénum Európskeho parlamentu sa bude na tohto týždňovom zasadnutí zaoberať aj viacerými návrhmi legislatívnych predpisov zameraných na boj proti zmene klímy a súvisiace znižovanie emisií skleníkových plynov.

Tie sú súčasťou balíka Fit for 55, ktorý má pomôcť znižovaniu emisií do roku 2030 aspoň o 55 percent a následne prispieť k dosiahnutiu uhlíkovej neutrality do roku 2050. „Ciele týkajúce sa dosiahnutia uhlíkovej neutrality sú dôležité, no v prvom rade musia byť postavené na pragmatických základoch,“ uviedla poslankyňa Európskeho parlamentu Monika Beňová.

Za žiadnych okolností nesmú viesť k obmedzovaniu európskej priemyselnej výroby. „Tá je po kríze spôsobenej pandémiou v súčasnosti veľmi tvrdo skúšaná rekordnou infláciou a dopadmi vojny na Ukrajine,“ pripomenula europoslankyňa.

Viac..  M. Wiezik: Zmrazené fondy pre Maďarsko môžu byť uvoľnené len ak dôjde k náprave

Zelená transformácia európskej ekonomiky musí mať aj jednoznačnú verejnú podporu. „Nemôžeme si dovoliť akékoľvek ďalšie negatívne vplyvy, ktoré by ohrozovali napríklad už samotnú existenciu niektorých pracovných miest a spolu s tým aj veľké skupiny obyvateľstva,“ uzavrela Monika Beňová.

O mam

Odporúčame pozrieť

potraviny

Európska federácia potravinových bánk hovorí o potravinovej neistote Ukrajincov

Päť miliónov Ukrajincov sa počas zimy ocitlo v situácii potravinovej neistoty. Uviedol to predseda Európskej …

Consent choices