Dohoda EP a Rady EÚ: Transfery kryptomien bude možné vždy sledovať

Vyjednávači Európskeho parlamentu (EP) a Rady Európskej únie v stredu dosiahli predbežnú dohodu o novej legislatíve s cieľom zabezpečiť, že transfery kryptomien bude možné vždy sledovať a podozrivé transakcie blokovať. Informoval o tom EP na svojej internetovej stránke.

Na základe dohodnutej legislatívy sa na transfery kryptomien rozšíri takzvané „cestovné pravidlo“, ktoré existuje pri transakciách tradičnými financiami. Poskytovatelia služieb v oblasti kryptomien budú mať povinnosť odovzdávať kompetentným úradom informácie, ak sa bude vyšetrovať pranie špinavých peňazí a financovanie terorizmu. Nestanovuje sa pritom minimálna suma ani výnimka v rámci požiadavky sledovania transferov v malej hodnote. Predtým, ako sa kryptomena doručí príjemcovi, poskytovatelia služieb budú musieť overiť, že na zdroj aktív sa nevzťahujú reštriktívne opatrenia alebo sankcie.

Viac..  Peking kritizuje EK za vyšetrovanie čínskych výrobcov veterných turbín

„Kryptomeny boli mimo pozornosti našich bezpečnostných úradov príliš dlho. To naozaj poškodzovalo životy ľudí a vyvolávalo pochybnosti o sektore kryptomien. Dnes sme urobili veľký krok smerom k riešeniu týchto problémov,“ uviedla poslankyňa Európskeho parlamentu Assita Kanko, ktorá je spoluspravodajkyňou predkladanej legislatívy.

(SITA)

O mam

Odporúčame pozrieť

bitcoin

Ivan Štefanec: Aj pri kryptomenách treba ochraňovať spotrebiteľov

Európsky parlament rozhoduje o vytvorení európskeho regulačného rámca, ktorý umožní regulovať kryptomeny. Európska únia by sa …

Consent choices