nezamestnanost
Ilustračné PHOTO: © European Union-EP.

Nezamestnanosť v únii v júni medzimesačne stagnovala na úrovni 6 %

Nezamestnanosť v eurozóne podľa sezónne upravených údajov bola v júni 6,6 percenta, čiže sa v porovnaní s májom nezmenila. Medziročne však klesla, keďže v júni 2021 bola vo výške 7,9 percenta. V rámci celej Európskej únie (EÚ) sa nezamestnanosť v júni tiež nezmenila a zostala na úrovni šesť percent. Klesla však medziročne z hodnoty 7,2 percenta, na ktorej bola v júni 2021. Informoval o tom v pondelok na svojej internetovej stránke štatistický úrad Európskej únie Eurostat.

Na Slovensku sa miera nezamestnanosti v porovnaní s celou eurozónou aj celou Európskou úniou v júni vyvíjala mierne pozitívnejšie. Medzimesačne sa znížila na šesť percent z májovej úrovne 6,1 percenta. Klesla aj v porovnaní s júnom minulého roka, keďže vtedy bola vo výške 6,9 percenta.

Viac..  Slovenskí europoslanci žiadajú SZĽH, aby hráči z KHL nehrali v reprezentácii

Najnižšia miera nezamestnanosti bola v júni podľa metodiky EÚ v Českej republike (2,4 %), v Poľsku (2,7 %) a v Nemecku (2,8 %). Najvyššia júnová nezamestnanosť bola v Španielsku, a to 12,6 percenta. Na druhej najhoršej priečke bolo Grécko (12,3 %), za ktorým nasledovalo Taliansko (8,1 %).

(SITA)

O mam

Odporúčame pozrieť

Nezamestnanosť v eurozóne zotrvala vo februári na 6,5 %

Nezamestnanosť v eurozóne zotrvala vo februári na úrovni zo začiatku roka, pričom údaje za január …

Consent choices